2019. 08. 16. 19:33

A Vasutasok Szakszervezete milliókkal segített

Brutális vihar csapott le június végén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. A természeti csapásban a VSZ tagjai is jelentős károkat szenvedtek, helyreállítási költségeikhez szakszervezetünk összesen mintegy négymillió forinttal járult hozzá.

A térséget egy nagy zivatar érte el, amelynek hatásaként legalább harminc milliméter csapadék esett, helyenként jéggel és viharos széllel. Több településen gyökerestől csavarta ki a szél a fákat, több helyen levitte a háztetőt is. Volt, ahol a fák az útra dőltek és megbénították a közlekedést.

A legnagyobb pusztítást Kisvárda környékén okozta a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső és az orkánerejű szél. A széllökések meghaladták az óránkénti 100 kilométeres sebességet is. A tomboló vihar mindent vitt, ami útjába került, és végül siralmas állapotokat hagyott maga után: autókra, középületekre, családi házakra, főutakra és villanyvezetékekre dőlt fák, megrongálódott tetők, járhatatlanná vált utak. Csak a szerencsén múlott, hogy senki nem sérült meg.

A természeti csapásban a VSZ tagjai is jelentős károkat szenvedtek. Szakszervezetünk a károsultak mellé állva mintegy négymillió forinttal járult hozzá a helyreállítás költségeihez.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.