2022. 10. 06. 19:44

A VSZ segített: Jobb körülmények között gyógyulhatnak a reumás vasutasok

A reumatikus bántalmaktól szenvedő vasutasok gyógyulását segítő masszázságyat adott át a Vasutasok Szakszervezete a vasutasok ellátását is biztosító Honvédkórháznak.

A VSZ elnöke, Meleg János adta át a szakszervezet által alapított Vasutas Reuma Alapítvány jóvoltából beszerzett masszázságyat az MH EK Honvédkórház, Reumatológiai Osztály számára 2022. október 5-én.

Az átadáson Meleg János hangsúlyozta, hogy a szakszervezet mindig az összefogás szellemében igyekszik fontos célokat támogatni. A vasutasok körében a reumatikus megbetegedések gyakorisága kiemelten indokolja, hogy a VSZ minden évben segítse az aktív dolgozók és nyugdíjas vasutasok gyógyítását segítő eszközök beszerzését. A most beszerzett ágy egyaránt szolgálja a kezelésre szoruló vasutasokat és a kezelést végző szakembereket is.

Az intézmény nevében Prof. Dr. Wikonkál Norbert Miklós, a Honvédkórház főigazgatója köszönte meg a támogatást. Kijelentette, az új masszázságy nagy segítség lesz a gyógyításban az ellátást végző kollégáknak.

A Reumatológiai Osztály osztályvezető főorvosa, Dr. Ujfalussy Ilona az átadó ünnepségen maga és kollégái nevében megköszönte a támogatást. Elmondta, hogy az elektromosan állítható masszázságy rendkívül stabil, nagy teherbírású eszköz és a kerekeknek köszönhetően a mozgatása is egyszerű. Az eszköz a kezelések alkalmával a betegek számára nagyobb komfortot biztosít, ugyanakkor igen hasznos a masszőrök számára is, mert ergonomikus munkavégzésre ad lehetőségét.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.