2020. 08. 12. 11:54

Antik könyvek a Vasúttörténeti Park részére

A 70. Vasutasnaphoz kötődően 118 darabos antik könyvgyűjteményt adott át szakszervezetünk nevében Zlati Róbert a Vasutasok Szakszervezete alelnöke a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány munkatársainak.

A könyvek eddig a Vasutasok Szakszervezete tulajdonában voltak, így a széles közönség és a vasút történetét kutató szakemberek számára alig volt hozzáférhető a gyűjtemény, ezért döntöttünk úgy, hogy a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány részére adományozzuk.

Az alelnök elmondta, hogy szervezetünk nem szeretné, ha ezek az értékes kordokumentumok, emlékek elvesznének, fontos azokat megőrizni az utánunk következő generációk számára is, kutatható, kereshető formában. Ez a szakirodalom átfogó ismereteket biztosít a vasút történeti és technikai fejlődéséről, korabeli grafikákkal, pontos mérnöki leírásokkal. Valamint ezeknek a régi, - nagyrészt az 1800-as évekből származó - könyveknek már nem elég, ha egy könyvszekrényben őrizzük, mert a korukból adódóan is speciális tárolást igényelnek.

A Vasúttörténeti Park munkatársai megkeresésünknek és felajánlásunkat örömmel fogadták és biztosítottak minket, hogy lelkiismeretesen viselik tovább a könyvek sorsát. A park képviseletében Fejes Antal múzeológus vette át a könyveket. 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.