2022. 01. 13. 10:47

Az egészségpénztári tagdíjkiegészítés 2022. évi folyósításának feltételei

A munkáltató 2022-ben is biztosítja a havi bruttó 4 520 Ft önkéntes egészségpénztári tagdíjkiegészítés folyósítását. Feltétele, hogy a munkavállaló egészségpénztári tagsággal rendelkezzen és megbízza a munkáltatót, hogy havonta legalább 2 000 Ft összeget levonjon a munkavállaló munkabéréből vagy társadalombiztosítás keretében kapott ellátásából, és azt az egészségpénztár által megjelölt pénzintézet számlájára átutalja.

Felhívjuk a munkatársak figyelmét arra, hogy az a munkavállaló, aki a tavalyi év során 2021. december 31. napjáig terjedő határozott időre adott le legalább 2 000 Ft-ról önkéntes egészségpénztári tagdíj levonásához szükséges nyilatkozatot, jelenleg nem jogosult a tagdíjkiegészítésre.

A munkáltató a 2022. évi tagdíjkiegészítés folyósítását abban az esetben tudja folyamatosan biztosítani, ha a munkavállaló 2022. január 1-jétől határozatlan időre, vagy 2022. december 31-ig terjedő határozott időtartamra szóló egyéni tagdíjfizetési nyilatkozatát legkésőbb 2022. január-20-áig leadja a Humán Szolgáltatás ügyfélszolgálatán, vagy (bármely) vállalati e-mail címről szkennelt vagy olvasható fotó formátumban megküldi azt az uszikozpont@mav-szk.hu e-mail címre. A folytonos folyósításhoz a nyomtatványon január 1-jétől kell kérni a tagdíj levonását!

2022. január 20-át követően a munkavállaló annak a hónapnak az első napjától lesz ismét jogosult egészségpénztári tagdíjkiegészítésre, amelynek 25. napjáig leadja az önkéntes egészségpénztári tagdíj munkabérből történő levonásához szükséges nyilatkozatát a Humán Szolgáltatás ügyfélszolgálatán, vagy (bármely) vállalati e-mail címről szkennelt vagy olvasható fotó formátumban megküldi az uszikozpont@mav-szk.hu e-mail címre.

Humán Szolgáltatás

Kapcsolódó dokumentum:

Nyilatkozat Önkéntes nyugdíjpénztári- egészségpénztári- és önsegélyező pénztári tagdíj munkabérből történő levonásához

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.