2020. 02. 25. 19:38

Az országjárás folytatódik

Elsősorban a bértárgyalások helyzetéről, az emelés várható és a VSZ által követelt mértékéről kérdezték a szakszervezeti tagok és tisztségviselők a Vasutasok Szakszervezete elnökét. Meleg János országjárása következő állomásaként ezúttal Szolnokon, a Járműjavítóban járt február 24-én.

A találkozón a Járműjavítóban dolgozó tisztségviselők első kézből kaphattak tájékoztatást az aktualitásokról. A fókuszban természetesen a béremelésről folyó tárgyalások álltak. Az elnök ismertette a VSZ bérköveteléseit és a kollektív szerződésekkel kapcsolatos módosítási javaslatait. Kiemelten szólt a 13+1-es követeléscsomag tartalmáról, s elmondta azt is, hogy a MÁV-csoport a bérajánlatának megtételéhez jelenleg a tulajdonos engedélyére vár.

A találkozón kiemelt figyelmet kapott a VBKJ esetleges átalakítása, s annak részletei.  Meleg János a tisztségviselők kérdésére elmondta: a szervezet elnökségének döntése értelmében amennyiben a MÁV-csoport munkavállalói záros határidőn belül nem kapnak értékelhető bérajánlatot, valamint a Rail Cargo Hungaria nem változtat 5 százalékos ajánlatán, a VSZ a többi érintett szakszervezettel együtt kollektív munkaügyi vitát fog kezdeményezni. Ha ez sem vezet eredményre, a következő lépés a sztrájk lehet. A jelenlévő tisztségviselők teljes támogatásukról biztosították a Vasutasok Szakszervezete tárgyalóit.

A tájékoztatón részt vett Fridrich Imre a VSZ Személyszállítási Szakmai Képviseletének és Kövesdi Tamás a VSZ Gépészeti Intéző Bizottságának vezetője is, akik további aktuális napi ügyekről adtak tájékoztatást.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.