2018. 10. 20. 12:54

Béremelést követelnek a vasutasok

15 százalékos béremelést kérnek jövőre a vasutasok, amiről minél előbb meg is kezdenék a tárgyalásokat a MÁV vezetésével - jelentette be Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke.

Az érdekképviselet két másik szakszervezettel közösen levélben kérte fel Homolya Róbert elnök-vezérigazgatót, hogy október 25-ére hívja össze a Vállalati Érdekvédelmi Tanácsot az ügyben. Az ülésen a béremelési igény mellett a munkakörülmények javításáról, a béren kívüli juttatások nettó értékének megőrzéséről, valamint egy újabb középtávú bérmegállapodásról is egyeztetnének a vasutasok.

 

 

A nemzetgazdasági átlaghoz mérten csökkent a vasutasoknak a jövedelme. Sajnos ezt az elmúlt években sem sikerült visszatornáznunk és sajnos a munkaerőpiaci krízis, a létszámhiány is bizonyítja, hogy ez a bér amit eddig kaptak a vasutasok az kevés, tehát emiatt szükséges hogy ennél a megállapodásnál nagyobb mértékű bérfejlesztés valósuljon meg. – mondta a HírTV-nek Zlati Róbert, a Vasutasok Szakszervezetének érdekvédelmi alelnöke.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.