2022. 09. 06. 12:50

Csak együtt

Alulírott szakszervezetek, a MÁV-Volán-csoportnál 2021 évben létrejött, három évre szóló bérmegállapodást azzal a határozott szándékkal kötöttük, hogy az - az időközben történt módosításokkal egyetemben - egységes elvek mentén szabályozza valamennyi munkavállaló keresetének növelését a megállapodás hatálya alatt.

Az ismert okok miatt dinamikusan emelkedő infláció és az energiaárak emelkedése rontotta a vasutasok fizetésének értékét és ezáltal megélhetési körülményeiket. A helyzet enyhítésére irányuló kezdeményezéseket a szakszervezetek mind a munkáltató, mind a tulajdonos felé megtették.

Az infláció kompenzációjáról folytatandó tárgyalásokat, amelyek megkezdése elvárásunk szerint mielőbb szükséges, a hatályos bérmegállapodás felrúgása nélkül, annak tiszteletben tartása mellett kívánjuk lefolytatni. A vasutasokra nézve károsnak tartunk és ellenzünk minden olyan törekvést, amely a vasutas bérpozíciók javulását nem egységesen, hanem megosztóan, másoknak hátrányt okozva képzeli el.

Fentiek alapján felhívjuk a munkáltató figyelmét, hogy a keresetek vásárlóértékének javítása érdekében csak olyan megoldás fogadható el, amely valamennyi munkavállalói csoportot egyformán érinti. 

Vasutasok Szakszervezete

VDSZSZ Szolidaritás

MTSZSZ

 

Kapcsolódó dokumentum:

149-I-START - Keresztes Péter- Szakszervezetek

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.