2020. 08. 12. 11:43

Dübörög a..... torony

Moha Rakodó állomáson munkavállalói megkeresés alapján a Vasutasok Szakszervezete és a MÁV Zrt. Központi Munkavédelmi Bizottság képviselője, a helyi munkavédelmi érdekképviselet és a MÁV SZK Zrt. munkavédelem szervezet munkatársa jelenlétében munkavédelmi bejárást tartott 2020. augusztus 5-én.

A szolgálatot teljesítő munkavállalók a végponti váltóállító központ rendkívüli zajterhelésére panaszkodtak. Az állomás közvetlen szomszédságában üzemel az Alcufer Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. fehérvárcsurgói vashulladék feldolgozó telephelye. A feldolgozási folyamatban a hagyományos lángvágási technológia mellett, bálázó, ollózó és aprítógépeket alkalmaznak, amelyek használatakor a szolgálatot teljesítő munkavállalók feltételezhetően nagymértékű zaj és rezgés expozíciónak vannak kitéve.

A bejárás időpontjában az aprítógépen karbantartási munkálatok folytak, a zajterhelés értékét sajnálatosan nem volt alkalmunk megállapítani. Távozásunk után ismételten elindították a feldolgozási tevékenységet. A munkahelyre visszatérni akkor már nem volt lehetőségünk, így kérésünkre a váltóállító központban uralkodó állapotokról a munkavállalók videofelvételt készítettek. A felvétel itt tekinthető meg.

Az ügyben Kis Gábor Pályavasúti Területi Igazgatóhoz fordultunk a munkavállalók egészségének védelme érdekében, segítséget kérve a probléma mielőbbi megoldásához.

Az igazgató úr a jelzést megköszönte és válasza szerint az eset kivizsgálását megkezdték, a fejleményekről tájékoztatást fognak adni.

borítókép forrása: internet

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.