2017. 11. 04. 09:48

Egészségpénztári tagdíj: Járuljon hozzá a munkáltató!

Az egészségpénztári tagdíj munkáltatói hozzájárulásának bevezetését kezdeményezte négy szakszervezet. Úgy vélik ugyanis, hogy az öngondoskodás jelenti a megoldást jövőnk tudatos alakítására és a váratlan helyzetekből fakadó anyagi kiszolgáltatottság csökkentésére.

Az öngondoskodás terén legfontosabb az aktív évek utáni gondtalanabb – vagy a nyomorgás elkerüléséhez szükséges – megélhetés biztosítása. Éppen ezért tartottuk kiemelten fontosnak, már 2013-ban is – amikor először kezdeményeztük –, hogy a munkáltató minél nagyobb részt vállaljon az önkéntes nyugdíjpénztári tagdíjból. Akkor a cégvezetés 0,5 százalékkal szállt be a tagdíjba. A 2017-2019-re kötött megállapodás értelmében ez az arány 2018. január 1-től a munkavállalók alapbérének 3,5 százaléka lesz. Ez azt jelenti, hogy a minimális tagdíj eléréséhez már senkinek nem kell a nettó fizetéséből félretenni.

A nyugdíjtakarékosság mellett azonban arról sem szabad elfeledkezni, hogy manapság az egészségügyi kiadásaink is az eget verik. Természetesen erre is van öngondoskodási forma. Ezek az egészségpénztárak. Nekünk, vasutasoknak ráadásul „saját pénztárunk” is van, ez a Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészség- és Önsegélyező Pénztár. A húszéves múltra visszatekintő szervezet a tapasztalatával, a mintegy 36 ezres taglétszámával és jelentős vagyonával az egészségpénztári szakma egyik meghatározó szereplője.

Azonban a közelmúltban történt jogszabályi változás hatására az egészségpénztári tagok egy része nem képes, vagy nem akarja továbbra is fizetni az önkéntes pénztári tagdíjat. Ők viszont, egészség célú megtakarítás nélkül még védtelenebbé válnak.

A jelenlegi körülmények között a korábbinál is fontosabb az önkéntes egészségpénztári forma támogatása, mivel a munkavállalók széles körének nyújt nélkülözhetetlen támogatást a legalapvetőbb élethelyzetekben. A sikeres öngondoskodás és a hosszú távú előtakarékosság a munkavállalók, a munkáltatók és az állam közös felelőssége.

Az állam jövő év elejétől újabb 0,5 százalékkal csökkenti a munkáltatói terheket. Ez a járulékcsökkentő intézkedés kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a MÁV-csoport munkáltatói hozzájáruljanak a munkavállalóik egészségének megőrzéséhez, védelméhez.

A fentiekre tekintettel elvárjuk, hogy 2018. január 1-től legalább a járulékcsökkentés mértékét fordítsák az önkéntes egészségpénztári tagdíj kiegészítésére.

A négy szakszervezet által írt kezdeményező levél itt elolvasható.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.