2017. 07. 07. 20:30

Együtt tiltakozunk.

A Vasutasok Szakszervezete szolidáris a Tesco dolgozóival, valamint az őket képviselő szakszervezetekkel. A VSZ támogatja az áruházláncnál dolgozók bérharcát és személyes jelenléttel is segíti a munkájuk tisztességes ellenértékéért, a magasabb fizetésért szervezett demonstrációjukat.

VSZ-nél úgy vélik, hogy amit most az áruházlánc 17 500 dolgozójával tesz a hipermarket tulajdonosa, azt ma Magyarországon bárhol, bármelyik munkáltató megtorlás nélkül megteheti. Persze csak akkor, ha a szakszervezet hagyja. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) és a velük szolidáris érdekképviseletek azonban nem tűrik, hogy így bánjanak a munkavállalókkal.

A vasutasok ott lesznek a július 8-án a budapesti Fogarasi úti Tescónál, hogy a KASZ és a KDFSZ által szervezett demonstráción a VSZ zászlaját magasra emelve üzenjék minden munkáltatónak: erős magyar szakszervezettel állnak szemben. A VSZ-nél úgy vélik, „ma értetek, holnap pedig, ha kell, akkor éppen miértünk kell közösen harcba szállni”. A vasutasok elutasítják a munkavállalók kizsákmányolását, s azt, ahogyan semmibe veszik a dolgozók jogait. Márpedig a Tescónál most ez történik. A magyar szakszervezetek együtt tiltakoznak a jogtalanság ellen.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.