2018. 04. 19. 23:56

Együttműködés a vasutas szakszervezetek között

A Vasutasok Szakszervezete ,a VDSZSZ Szolidaritás és a Mozdonyvezetők szakszervezete megállapodtak, hogy a jövőbeni üzemi tanácsi, munkavédelmi képviselő választásokon, közösen kívánnak fellépni.

Az aláíró szakszervezetek – valamennyi választással érintett szervezeti egységnél –közösen állítanak jelölteket. A jelöltállítás során vállalják, hogy az egyes szakszervezeti jelöltek számát illetően – elsősorban a taglétszámok arányában – konszenzus alapján hoznak döntést, mely így biztosítja mind a szakszervezeti együttműködés hitelességét, mind a közös fellépés erejét.

A megválasztott üzemi tanácsok és munkavédelmi bizottságok elnökei tekintetében a felek közösen döntenek arról, hogy a tisztség betöltésére melyik aláíró szakszervezet jogosult javaslatot tenni.

A Központi Üzemi Tanács és a Központi Munkavédelmi Bizottság összetételére, az egyes tagok személyére (a tisztségek betöltésére) vonatkozóan az aláíró szakszervezetek közösen tesznek javaslatot a delegáló fórumok részére.

Ugyancsak megállapodnak abban is, hogy a Felügyelő Bizottság munkavállalói képviselőinek személyét illetően közösen döntenek és tesznek javaslatot a (Központi) Üzemi Tanácsok részére.

Kapcsolódó dokumentum:

Együttműködési megállapodás - VSZ, MOSZ, VDSZSZ

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.