2020. 09. 18. 16:50

Emelte a tétet a Vasutasok Szakszervezete

Egymillióra emelte a korábbi 500 ezer forintos kézre kerítői díjat a Vasutasok Szakszervezete, miután a rendőrség már egy hónapja hiába keresi az egyik jegyvizsgáló késes támadóját. A VSZ reméli, hogy ezzel a szakszervezettől teljesen szokatlan módszerrel – „fejpénzzel” – sikerül mielőbb elkapni az elkövetőt, s a tettének megfelelő súlyú büntetéssel megmutatni: így jár az, aki megtámadja a munkájukat végző vasutasokat – írja közleményében a VSZ.

Mint arról korábban beszámoltunk, augusztus 14-én a lajosmizsei vonalon egy bliccelni próbáló utas késsel megsebesítette a jegyvizsgálót, mert az figyelmeztette őt: nem utazhat jegy nélkül. Szóváltás kerekedett, mire az utas kést rántott, s több helyen megszúrta a jegyvizsgáló nőt, aki azóta is kezelésre szorul.  A rendőrségnek eddig nem sikerült kézre kerítenie az elkövetőt, s a kívülállóknak, akár az ilyen brutális tettekre hajlamos utasoknak is úgy tűnhet, hogy bárki büntetlenül megúszhatja az ilyen és ehhez hasonló eseteket – mondta Meleg János. A VSZ elnöke azonban határozottan leszögezi: nem úszhatják meg. A szakszervezetnél éppen ezért döntöttek úgy, hogy fejpénzt kitűzésével megpróbálják segíteni a nyomozást.

Első körben, szeptember 3-án félmillió forintot ajánlottak fel a kézre kerítőnek, ám a napokban 1 millióra emelték az összeget. Az elnök szerint ugyanis egyszerűen tarthatatlan sőt, ez a konkrét eset is mutatja, hogy akár életveszélyes is az, ami időnként a robogó vonatokon zajlik. Ennek véget kell vetni – jelentette ki határozottan. Ráadásul úgy gondolja, hogy ha ez a támadó sem kerül kézre, s nem kapja meg a büntetését, akkor vérszemet kaphatnak más hasonló gondolkodású és viselkedésű emberek is.

Meleg János emlékeztet: a VSZ nem először kongatja a vészharangot azt jelezvén, hogy veszélyben vannak a jegyvizsgálók, s az eddigi óvintézkedések nem nyújtanak hatásos védelmet számukra. Ráadásul félő, hogy ettől a brutális támadástól vérszemet kaphatnak más bliccelők is – jegyezte meg az elnök.

A témában készült riport ITT tekinthető meg.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.