2015. 06. 16. 16:00

Gyárlátogatáson a Vasutasok Szakszervezete Miskolc Területi Képviselete

A VSZ Miskolc Területi Képviselete hagyományát követve - miszerint a titkári testület üléseit a képviseletet alkotó más-más alapszervezeteinél tartja – 2015. május 27.-én a Gyöngyös VAMAV Kft. Szakszervezeti Bizottságának vendégszeretetét tapasztalhatta meg.

Ezen kihelyezett titkári értekezleteknek az a célja, hogy egymás munkáját megismerve a csapat összetartását erősítse. Nem történt ez másként ezen a napon sem. Vendéglátóink Zeltner Tamás SZB. titkárral az élen nagy lelkesedéssel fogadták a titkári testület tagjait. Az értekezletet megtisztelte Sándor Ferenc igazgató úr is, aki mindenre kiterjedő ismertetőjében bemutatta a VAMAV Kft. működését a megalakulástól napjainkig.  Többek között elhangzott, hogy ez az üzem a vasúti felépítmény szerkezetének tervezésével, fejlesztésével, és gyártásával foglalkozik. 2010 óta folyamatosan növekszik az árbevételük, ezáltal mindig van lehetőségük beruházásokat eszközölni, annak ellenére, hogy a tulajdonos minden évben igényt tart a 10%-os eredményre. A legújabb beruházásuk a kétfejes nagyteljesítményű CNC vezérelt marógép.

Nagy gondot fordítanak a munkavállalók szociális körülményeinek javítására is. Külön ebédlőket alakítottak ki a csarnokokban, műhelyek nyílászárói ki lettek cserélve. Rendelkeznek saját focipályájával, lőtérrel, horgásztóval, amiket az itt dolgozók szívesen vesznek igénybe. A vállalat vezetése szakszervezetünkkel karöltve rendezi meg évente a VAMAV Sportnapot, de a tagjaink rendszeresen járnak együtt színházba, és kirándulásokra is.

Az itt működő alapszervezetünk 149 fő tényleges, és 79 fő nyugdíjas taggal dicsekedhet. A munkavállalók 75%-a Vasutasok Szakszervezetének a tagja. Szervezettségnek és az alapszervezet lelkes, felkészült fiatal tisztségviselőinek köszönhetően a kollektív megállapodásokat minden évben a munkavállalók megelégedettségére kötik meg.

Az alapszervezet titkára Zeltner Tamás megragadva az alkalmat köszönte meg Nádudvari György volt SZB. titkár kollégánk a munkáját, amit a Vasutasok Szakszervezetéért és a tagokért hosszú éveken keresztül végzett. Ennek keretében adta át neki, a Vasutasok Szakszervezete Elismerő Oklevelét Bernáth Katalin TK. vezető. 

Titkári testületünk a bemutatkozásokat követően határozatokat fogadott el, a 2015. évi családi és sportnap megrendezésének költségeit illetően. A Zamárdiba megtartásra kerülő csapat összetartást erősítő kibővített 3 napos értekezlet résztvevőinek pontosítására, valamint határozott a Választmányba delegálandó személyekről is. Tájékoztatás hangzott el a Vasutasok Szakszervezetének XVIII.  Kongresszusán elfogadott dokumentumok tartalmáról, és az újonnan megválasztott vezető tisztségviselők választásának körülményeiről.

A nap zárásaként testületünk tagjait a házigazdák meginvitálták egy gyárlátogatásra, melyet nagy örömmel fogadtunk el.

Nagyon szépen köszönjük ezt a napot vendéglátóinknak.

Miskolc, 2015. május 28.

Bernáth Katalin
VSZ. TK. vezető

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.