2020. 11. 07. 21:20

Gyász

Megrendülve búcsúzunk Locsmándi Bélától, aki igazságtalanul fiatalon, 59 évesen hagyott itt minket. Megdöbbentünk a halálhírén, hiszen egy olyan tettre kész, aktív, igazi közösségi kolléga ment el, akinek rengeteg terve volt még az életben. A Corona-vírus járvány azonban elragadta.

Béla 1982-ben, 21 évesen lépett be a Vasutasok Szakszervezetébe akkori munkahelyén, a MÁV Vontatási Főnökség soproni egységénél. 1988-tól az alapszervezetnél bizalmi, majd főbizalmi és SZB-tag tisztségeket töltött be. Amikor a MÁV Soproni Vontatási Főnöksége átkerült a GYSEV-hez, a VSZ tagok egy új alapszervezetet hoztak létre, Béla itt az SZB tagjaként tevékenykedett, majd 2009-ben alapszervezeti titkárrá választották. Fontos szerepe volt abban, hogy 2009-ben megalakult a GYSEV Szakmai Bizottsága, amelynél a kezdetektől ő volt az elnök. Az ő érdeme is, hogy a GYSEV-nél 1993-ban megszületett első Kollektív Szerződés aláírói között a VSZ is szerepelhetett.

Locsmándi Béla nemcsak figyelt a kollégáira, törődött is velük. A MÁV-tól a GYSEV-hez átkerült munkavállalók nagyrészt neki köszönhetik, hogy viszonylag gyorsan beilleszkedtek az új munkahelyi légkörbe. Ezt a kivételes empatikus tulajdonságát egyre többen megismerték, és személyes varázsának köszönhető, hogy egyre nőtt a VSZ tagsága.

Alapszervezete a kulturális és sportélet élharcosa volt, Béla vezetésével a VSZ központi rendezvényein is mindig ott voltak. Bélát soha nem kellett unszolni, ha közösségi munkáról volt szó, mindig tudta hol van szükség rá és az alapszervezetére, lelkesen, lendületesen mozgósította az övéit.

Locsmándi Béla 2014-ben „Több évtizedes VSZ iránti elkötelezettségét bizonyító munkája alapján, szakszervezeti életútja elismeréseként” megkapta a VSZ Arany Jelvény kitüntetését.

Béla túl hamar és váratlanul ért az útja végére. Hiányozni fog a lelkesedése, a VSZ iránti elkötelezettsége, a szervezői lendülete és főként az embersége.

Szomorúan búcsúzunk tőle.

A Vasutasok Szakszervezete vezetésének minden tagja együtt érez a gyászoló családdal.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.