2020. 02. 26. 18:17

Hagyományőrző kolbásztöltés Budapesten

Ismét kolbásztöltő fesztivált rendezett – már harmadik alkalommal – a Vasutasok Szakszervezete Budapest Területi Képviselete. A február 22-én tartott „kolbászrangadót” Érd állomás együttese nyerte meg. A meghívott vidéki területek kategóriában az Újszász nyugdíjasaiból álló csapat vihette haza a különdíjat. A kiemelkedően sikeres egész napos rendezvényen 250 vendég vett részt.

Harminchárom csapat jelentkezett a kolbásztöltő megmérettetésre, amelyet idén ismét a Ferencváros Vasutas Művelődési Házban rendezett meg Budapest Területi Képviselet. Az eseményen a Területi Képviselethez tartozó alapszervezeteken kívül  az ország számos részéről érkezett csapatok is indultak. Az időjárás kegyeibe fogadott bennünket, hiszen az elmúlt két hétben éppen a rendezvény napján, február 22-én volt a legjobb, s ez jelentősen hozzájárult a jó hangulathoz. A képviselet egész napos rendezvényén kimagaslóan sok, összesen 250 vendég vett részt.

Miközben a vendégek jól szórakoztak, a versenyzők vidáman szorgoskodtak, hogy elnyerjék a zsűri elismerését. Fantasztikus formájú és nem utolsó sorban jobbnál jobb ízű kolbászalkotások születtek, nem volt könnyű felállítani a rangsort. Végül a zsűri két kategóriában hirdetett eredményt:

Budapest Területi Képviselet:  

  1. Érd Állomás
  2. Szolnok Gépészet
  3. Győr PFT.

Vidék:         

  1. Újszász nyugdíjasok
  2. Szeged terület (Békéscsaba Gépészet)
  3. Debrecen terület (Nyíregyházi Kocsivizsgálók)

A rendezvény végén a jelenlévők abban a reményben búcsúztak egymástól, hogy jövőre – újabb és újabb receptek bevetésével – ismét összemérhetik kolbászkészítő tudásukat.

Köszönetet mindenkinek, aki a jelenlétével megtisztelt bennünket. Külön köszönet illeti a lelkes kis csapatot, amelynek tagjai mindent megtettek a kifogástalan lebonyolításért és a jó hangulatért.

Az eseményen készült fényképek honlapunk galériájában tekinthetők meg.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.