2019. 02. 23. 21:28

Hagyományteremtő kolbásztöltés

A hagyomány az hagyomány. Két alkotó elemében is rászolgált e megállapításra a VSZ Budapest Területi Képviselet február 23-i rendezvénye.

Az egyik ilyen alapelemet jelentik a VSZ-tagok alkotta jó munkahelyi közösségek, jelen esetben még családtagokkal is megerősítve. A másik pedig a magyar gasztronómia világhírű terméke, a kolbász. E két elem együtt pedig maga a „II. Vasutas Kolbásztöltő Fesztivál.” Nem tévedés, valóban már a második. Ez pedig már tényleg hagyomány.

Az idei rendezvényen 46 csapat jelent meg, több mint 250 résztvevővel. A Budapest TK-hoz tartozó alapszervezeteken túl több vendégcsapat is érkezett, így országossá téve az eseményt. Képviseltette magát Miskolc-, Záhony-, Szeged- és Pécs Területi Képviselet is.

Természetesen minden csapat hozta magával a tájegységi hagyományoknak megfelelő vagy a felmenőktől örökölt, esetleg a ma oly divatos gasztronómiai műsorokból ellesett kolbászrecepteket, elkészítési technológiákat és az ezekhez szükséges összetevőket. Ami azonban teljesen közös volt, az a jó hangulat, az együttlét jelentette felszabadult öröm.

A szigorú szakmai zsűri elismeréseket osztott ki annak bizonyítékaként, hogy a megjelent csapatok saját erejükből tisztességgel helytállva – a nagyérdemű közönség tökéletes megelégedésére –, a magyar-, és a legjobb vasutas hagyományoknak megfelelő minőségű kolbászt készítettek.

A legsikeresebb vendégcsapatnak járó oklevelet – Szeged TK képviseletében – Békéscsaba Állomás csapata vihette haza. Hiába, a hagyomány itt is megmutatkozik.

Bronz Oklevélben részesül Bp. Keleti Állomás I. sz. csapata.

Az Ezüst Oklevelet Érd Állomás érdemelte ki.

Az Arany Oklevelet pedig Bp. Keleti Állomás II. sz. csapatának ítélte a zsűri.

Az eseményen készült fényképek honlapunk galériájában tekinthetőek meg.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.