2023. 07. 11. 09:24

Hetvenharmadszor is együtt

Ha július, akkor Vasutasnap, idén már hetvenharmadszor, és ismét Nyíregyházán a sok, néha titokzatos látnivalót nyújtó Sóstói Múzeumfaluban. Itt a Vasutasok Szakszervezetének debreceni, miskolci és záhonyi területi képviselete várta tagjait, akik nagy létszámban el is jöttek.

Lehetőség volt találkozni, beszélgetni a három képviselet vezetőjével, Juhász Tibornéval, Farkas Zsolttal és Száraz Józseffel. És természetesen beszél-gethettek Meleg Jánossal, szakszer-vezetünk elnökével, valamint Horváth Csaba szervezetpolitikai alelnökkel is. De jártak nálunk Bodnár József, a MÁV Zrt., valamint Zubály Bertalan, az RCH KÜT elnökei, valamint vasútvállalati vezetők. És természetesen sok-sok tagtársunk, várt és váratlan vendég, mindannyian a jó kedv jegyében.

A hivatalos megnyitó előtt a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport szórakoztatta a közönséget. Tíz órakor léptek a színpadra a MÁV-Volán csoport, valamint több vasút-vállalati, és helyi önkormányzati vezetők, köztük Nemeskéri-Kutlán Endre, a MÁV Zrt. jogi főigazgatója, és Steininger Zsolt, humánerőforrás vezérigazgató-helyettes. Elsőként Kruchina Vince, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója, a rendezvény védnöke szólt, átadta Lázár János közlekedési miniszter, illetve Pafféri Zoltán, MÁV Zrt. vezérigazgató üdvözletét, és hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. Őt Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere, és Baracsi Endre, a vármegyei Közgyűlés alelnöke követte. Mindannyian köszöntötték az ünneplőket, és méltatták a vasutasok és volánosok múltját és jelenét, és jó szórakozást kívántak a hallgatóságnak. Kiderült az is, hogy a rendezvényre, mint mindig, idén is érkeztek külföldi vendégek a szlovák és az ukrán vasutak képviseletében.

Hadnagy Attila, a debreceni Területi Pályavasúti Igazgatóság vezetője következett, akitől köszöntője után megtudhattuk, a területről kik kaptak kitüntetéseket. Mind mindig, most is elismerést kapott több, a záhonyi régióban dolgozó vasutas, köztük két veterán tagunk: Török János, forgalmi technológiai szakelőadó, aki évtizedekig szakszervezetünk tisztségvi-selője volt, vezérigazgatói dicséretben részesült, Sajtos Lajos pedig, aki térfőnök Eperjeskén, igazgatói dicséretet kapott. Gratulálunk minden kitüntetettnek.

Végül Tilki Attila, országgyűlési képviselő is köszöntötte a júliális részvevőit.

Mindeközben gőze-rővel tüsténkedtek a kondéroknál a sza-kácsok és kukták, hiszen főzőverseny-re is lehetett nevez-ni. A zsűri pedig nem sokkal ebéd előtt körbe is járt, megvizitálni a finom étkeket. Egy óra körül meg is születtek a helyezések, és megtörtént az eredményhirdetés is.

Kivételesen záhonyi csapat nem ért el helyezést, de jó volt hallani, hogy a VSZ-tagok idén is taroltak: például a debreceni TEB-es tagtársaink harmadikok lettek, a második díj FCsF. Nyíregyháza sikere volt, az első helyezett is nyíregyházi, a „Kocsisok” csapatának érdemeként.

A nap folyamán kiderült, hogy a záhonyi cargósok is sikeresek voltak, hiszen az ő Vasutasnapjukon Balázs László Felsővezető Dicséretben, Tóth Attila pedig TÜK Vezetői Dicséretben részesült. Gratulálunk elismerésükhöz!

Tegyük hozzá, sikeres volt ismét a közös VSZ-sátor is, hiszen a főtt kukorica felelőse, Fülöp Tibor, és Szebenyi István, aki igen finomat főzött nekünk, valamint csaposaink – Balogh Attila és Nagy Attila – no meg Gálné Éva a kávégépnél alig-alig győzték a vendégeink kiszolgálását.

Mindenki örömére szolgálhatott az is, hogy bármerre jártunk, vidám, jókedvű vasutasokat, köztük sok fiatalt láthattunk. Mi lehetne jobb kívánság, mint az, hogy jövőre újra ugyanitt, a szombati hangulatban!

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.