2016. 11. 02. 12:34

Idén MOVEMBERBEN csatlakozz a legkúlabb férfi egészség kampányhoz!!

November hónapban a férfiak félreteszik borotváikat és bajuszt növesztenek. (innen ered a Movember kifejezés), mégpedig azért, hogy felhívják a figyelmet a férfiegészségre és a prosztatarák felismerésének fontosságára, amely a férfiak egyik leggyakoribb tumoros betegsége. Magyarországon évente átlagosan 3800 férfit diagnosztizálnak prosztatarákkal, közülük körülbelül 1700-an, sajnos, életüket vesztik ebben a betegségben. Az idejében felismert prosztatarák viszont jól gyógyítható, ezért nagyon fontosak a szűrővizsgálatok. A Movember Mozgalom célja, hogy a bajusznövesztéssel, mint egy nemzetközi kampánnyal felhívja a figyelmet az egészségmegőrzésre és a betegség súlyára, mivel a férfiak általában kevésbé törődnek egészségükkel, mint a nők.

A mozgalomhoz csatlakozó férfiak egy hónapig növesztik bajszukat azzal a céllal, hogy demonstráljanak a tudatos életmód és a prevenció fontossága mellett. MOVEMBER 1.-én szépen leborotvált arccal kezdd a napot, és növeszd bajuszművedet 30 napig. Megújult, menő külsőddel te is kiállsz a férfiak egészségéért!

Miért növessz bajuszt te is? Összegyűjtöttünk 5 nyomós indokot a bajusznövesztés mellett:

  1. Te is részese lehetsz egy világméretű kezdeményezésnek, az összetartozás és összetartás erejének!
  2. Növessz bajuszt és ments meg egy manust! Ha már csak egy férfi figyelmét sikerült felhívnod a prosztatarák szűrésre és a megelőzésre, már megérte!
  3. A bajusz menő. Pont. Pláne, ha egy ilyen nemes célt támogathatsz vele.
  4. Kockázat nélkül próbálhatsz ki egy új megjelenést – ha mégsem állna jól a bajusz, akkor is elismeréssel néznek majd rád, hiszen tudatos férfiként fontosnak tartod az egészségmegőrzést.
  5. Ez egy érdekes dolog, de így van: A bajusz megvéd számos kórokozótól – télen ezért különösen ajánlott a viselete. Ráadásul a novemberi bajusz a tudatos férfi jelképe.

Csatlakozz hozzánk és segítsd a Movember Mozgalom munkáját.

Novemberben minden héten küldj egy szelfit a bajusz@vsz.hu címre.

 Az első a csupasz orcád legyen!

Ja és küldd el a fatert szűrésre!

Bajuszra Fel!

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.