2015. 11. 12. 15:49

Időskorúak köszöntése az Idősek Világnapján

A Vasutas Szakszervezete Országos Nyugdíjas Szervezete (VSZ ONYSZ ) a MÁV Zrt. támogatásával október 19-én Budapesten, a Benczúr Ház dísztermében rendezett központi ünnepségen emlékezett meg az Idősek Világnapjáról, melyen részt vett Csépke András a MÁV Start Zrt. vezérigazgatója, Dorozsmai Éva a MÁV Start Zrt. humánerőforrás igazgatója, Vincze Brigitta kabinet-irodavezető, Horváth Csaba a VSZ alelnöke, Pallos György a VSZ korelnöke és Sebestyén József a VSZ ONYSZ tiszteletbeli elnöke.

Az ünnepséget, - a Himnusz elhangzása, illetve Arapovicsné Kiss Ágnes szavalata után, - Simon Dezső a VSZ ONYSZ elnöke nyitotta meg. Köszöntője után méltatta az Idősek Világnapja jelentőségét, majd elismeréssel szólt a MÁV Zrt. vállalat csoport nyugdíjasoknak nyújtott támogatásáról. Mint mondta: az ő támogatásuk nélkül sokkal szerényebb körülmények között tudnánk végezni munkánkat. Az, az erkölcsi és anyagi támogatás, melyet a vasúttársaság a nyugdíjasainak nyújt példaértékű.

Ebben az évben három, a vasutas nyugdíjasok érdekeit szolgáló szerződést írtunk alá, - hangsúlyozta. - Egyebek mellett, a támogatási szerződés tette lehetővé, hogy az idén először szélesebb körben, a központi ünnepségen kívül hét régióban is megemlékezünk az Idősek Világnapjáról. Meggyőződésem, hogy ezek a rendezvények is hozzájárulnak a vasúttársaság kedvező megítéléséhez.

Csépke András, a MÁV Start Zrt. vezérigazgatója Dávid Ilona, elnök-vezérigazgató és a maga nevében köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd a vasúttársaság helyzetéről, szervezeti változásokról, eredményekről, gondokról, a megújuló személyszállító járműpark fejlesztéséről beszélt, majd kitért a nyugdíjasok támogatására. Bejelentette, hogy a vasutas nyugdíjasok továbbra is számíthatnak volt munkáltatójuk, a MÁV támogatására.

A Vasutasok Szakszervezete képviseletében Horváth Csaba, szervezetpolitikai alelnök köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Hangsúlyozta: az Idősek Világnapja az időskorúakról szól, mely magába foglalja elfogadásukat, szeretetüket, támogatásukat és annak kifejezését, hogy a társadalomnak, valamint szervezetünknek egyaránt hasznos tagjai. Mindannyiunknak szüksége van élettapasztalatukra.

A köszöntök után kitüntetések átadására került sor. A vasutas nyugdíjasokért végzett példamutató munkájáért a MÁV ZRt. elnök-vezérigazgatója Elnök-vezérigazgatói Dicséret kitüntetésben részesítette Mészáros Ferenc vezetőségi tagot – Záhony nyugdíjas alapszervezet, Nógrádi Sándor elnököt – Szentes nyugdíjas alapszervezet, Tóth László elnököt – Gyékényes nyugdíjas alapszervezet. A kitüntetéseket Csépke András és Dorozsmai Éva adta át.

A Vasutasok Szakszervezete Elnöksége Szakszervezeti Elismerő Oklevél kitüntetésben részesítette Antal Józsefné gazdasági felelőst, Füzesabony nyugdíjas alapszervezet, Kertész Jánosné bizalmit, Kisvárda nyugdíjas alapszervezet, Kovács Péterné bizalmit, Sopron nyugdíjas alapszervezet, Trencsényi János társelnököt, Mátészalka nyugdíjas alapszervezet és Vitéz Lajosné elnököt, Hódmezővásárhely nyugdíjas alapszervezet. Az elismerő okleveleket Horváth Csaba adta át.

A VSZ ONYSZ Buzási Józsefet, a pécsi terület volt képviselőjét, - aki betegsége és idős kora miatt húsz év után vált meg tisztségétől, - munkája elismeréséül tárgyjutalomban részesítette. A jutalmat Győri István ügyvezető elnök adta át.

Az ünnepség a Szózat elhangzása után a Budapest Operett Színház két fiatal művésze Kékkovács Mara a színház primadonnája, a Vasutas Zeneiskola tanára, valamint Kádár Szabolcs, a Zeneiskola volt növendéke pergő ritmusú műsorával zárult.

A központi ünnepséghez hasonlóan a hét területi képviselet, - a debreceni, a budapesti, a miskolci, a pécsi, a szegedi, a szombathelyi és a záhonyi, - is megemlékezett az Idősek Világnapjáról. A budapesti területi képviseletnek, - melyen, a debrecenihez hasonlóan, - több mint százan vettek részt, a Törekvés Művelődési Központ adott otthont. Sára Sándor területi képviselő megnyitója után Török Gergely a pályavasút Budapest területi műszaki igazgatóhelyettese, Meleg János, a VSZ elnöke és Szendrei Ferenc Tura város polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

 

Visi Ferenc

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.