2022. 06. 20. 07:46

In memoriam Dr. Huszti Rezsőné

Életének 86. évében, 2022. június 9-én elhunyt Dr. Huszti Rezsőné, Klárika, a Vasutasok Szakszervezete Országos Nyugdíjas Szervezete (VSZ ONYSZ) volt tiszteletbeli elnöke.

Dr. Huszti Rezsőné 1935. augusztus 18-án, Szolnokon született. Tanulmányai befejezése után 1956-ban a MÁV Hídépítési Főnökségen kezdett dolgozni. 1971-től a MÁV Nyugdíjigazgatóságon dolgozott vezető beosztásokban. 1990-ben, mint a Nyugdíjmegállapító Osztály vezetőhelyettese ment nyugdíjba.

A Vasutasok Szakszervezetének 1957-től volt tagja. Több tisztséget is betöltött, többek között nőfelelősként is tevékenykedett.

A Vasutasok Szakszervezete Országos Nyugdíjas Szervezetének az alapításában is részt vett. Tagja volt a VSZ ONYSZ Választmányának, Elnökségének és Tanácsadó Testületének. A Nyugdíjbiztosítási Bizottság vezetője volt. A bizottságban nagyon sok anyagot készített a testületek tájékoztatására a nyugdíjasok helyzetéről, gondjairól. 2011-ben megválasztották a VSZ ONYSZ tiszteletbeli elnökének.

A VSZ ONYSZ-t a Nyugdíjasok Országos Képviselete (NYOK) felé képviselte több éven át, melynek szintén alapító tagja volt. A NYOK Elnökségének tagjaként és a Szociális Bizottságának titkáraként nagyon sokat dolgozott, több írásos anyagot készített a kormánnyal való tárgyalásokra való felkészüléshez.

Munkatársai tisztelték, szerették, nagyra becsülték munkáját, mindig felkészült volt. Sokat tett a vasutas nyugdíjasok érdekében. A Vasutas Intézmények Nyugdíjasait Támogató Alapítvány Segélyezési Bizottságának is több évtizeden keresztül volt a vezetője.

Tisztségeit nagy odaadással, kiemelkedő hozzáértéssel látta el, melyet szakszervezeti és MÁV kitüntetéssel ismertek el. 1998-ban MÁV Elnök-vezérigazgatói Dicséretet, 2001-ben VSZ Aranyjelvényt, 2015-ben a Vasutasok Szakszervezetéért elismerést vehette át.

Családja, barátai, tisztelői, volt munkatársai 2022. június 24-én, 14-00 órakor a Megyeri úti Temetőben vehetnek tőle végső búcsút.

Emlékét megőrizzük!

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.