2018. 09. 04. 18:44

Ismét csillogott a Fa Kupa

Egyelőre nincs ember, aki megmondaná, mikor volt az első, de talán a legrégebbi vasutas futballbajnokság, a debreceni terület TEB-es szakszolgálatok focistáinak viadala. A jóval ötven éven túli Fa Kupa augusztusi viadalán öt csapat mérte össze tudását, kétszer tíz percben mindenki játszott mindenkivel, és mindenki megtalálta régi és mai főnökeit, kollégáit, barátait.

De természetesen a foci volt középpontban, melyet lelkesen, határozottan és fáradhatatlanul juttattak el a kapukba Püspökladányban. Köszönet a debreceni tagtársainknak szervezőmunkájáért és a debreceni terület TEB Osztályának a támogatásért.

A lelátókon a hagyományokhoz híven drukkoltak nagyon fiatalok és régi ismerős nyugdíjasok egyaránt. A közönséggel szurkolt a Vasutasok Szakszervezetének elnöke, Meleg János, Bodnár József, a TEB Szakmai Képviselet vezetője és Suszter Csaba, a Debreceni Területi Képviselet vezetője is. Míg Piskóczi Zsolt le nem fújta az utolsó mérkőzést is, és ismét mindenki asztalhoz ült, pontosabban a finom ebédhez.

Ebéd után Fekete László, TEB osztályvezető köszöntötte a csapatokat és a közönséget, elismerően szólt a játékosok odaadó küzdelméről és a szervezők munkájáról egyaránt. Jelezte, örül annak, hogy a szakszolgálatainknak van egy napja, amikor a mindennapok gondjait hátrahagyva kötetlenül találkozhatnak, sportolhatnak, beszélgethetnek. Majd kihirdette a viadal végeredményét, és átadta az egyre szebben csillogó kupát is.

Ötödik lett a Kisújszállás biztber-távközlés csapata, negyedikként végzett az Ebes Alállomás, harmadikok lettek a Záhony biztber-távközlés focistái és második Deberecen-Nyíregyháza biztberesei. Az első helyezett csapat – akik szeretnék a kupát őrizni legalább egy évig, mások szerint maximum egy év elég lesz – Nyíregyháza VVF válogatottja lett. Szakszervezetünk elnökétől - aki szintén köszöntötte a viadal résztvevőit - a másodikként befutó Debrecen-Nyíregyháza játékosai kaptak külön ajándékot. Az első helyezetteket pedig Bodnár József jutalmazta meg.

Nagy Ferenc - a debreceni TEB-es tagjaink titkára, mint az egyik főszervező - köszöntőjéből megtudtuk, majd kétszázan jöttünk össze. Reméljük jövőre még többen, még több csapattal és természetesen még több góllal zárjuk bajnokságunkat!

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.