2018. 04. 21. 10:36

Károlyi Csaba elment

Már nincs köztünk, nem halljuk erőteljes hangját, nem élvezzük fanyar humorát, nem elmélkedünk bölcsességein.

Csaba 50 évig volt a Vasutasok Szakszervezete tagja. Ez idő alatt számtalan helyen és tisztségben szolgált.  Ő is azon a közös célon dolgozott, hogy a vasutasnak jobb élete legyen.

Az Üzemi Tanácsok megalakulásának idején a Nagykanizsai Gépészeti Főnökség helyi Üzemi Tanács Elnöke, majd 1993-tól 1997-ig a MÁV Zrt. Központi Üzemi Tanácsának Elnökhelyettese. 1999-től 2008-ig a MÁV Zrt. Központi Üzemi Tanácsának Tagja. 2008-tól 2013-ig terjedő időszakban a MÁV Gépészeti Zrt. Központi Üzemi Tanács Elnökeként tevékenykedett. A Nagykanizsa Gépészeti Alapszervezet Titkáraként több évtizeden keresztül irányította az alapszervezet munkáját, ezzel egyidejűleg vezette a Vasutasok Szakszervezete Pécsi Területi Képviseletét is. A Vasutasok Szakszervezete Gépészeti Intéző Bizottságának alapító tagja. 2003-tól a Gépészeti Intéző Bizottság Titkárhelyetteseként, majd 2015-től a Gépészeti Intéző Bizottság Titkáraként képviselte az Intéző Bizottsághoz tartozó tagság érdekeit. A Gépészeti Intéző Bizottság GIB Díjat adományozott számára,1993-ban pedig kiérdemelte a Vasutasok Szakszervezete Arany Jelvény kitüntetést. A fent felsorolt megbízatásokon kívül 2015-től tagja volt a Vasutasok Szakszervezete Elnökségének.

De ez a teljessége ellenére is száraz szakmai felsorolás sajnos igazi valójában nem tudja bemutatni magát az embert. Nem tudja érzékeltetni azt a mérhetetlen ürességet, amit most a hiánya okoz.

Nyugodj békében „Gróf úr”!

Károlyi Csabától 2018. május 4-én, 13 órakor búcsúzunk a Nagykanizsai Városi Temetőben.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.