2019. 07. 03. 12:24

Kínai delegáció látogatása a VSZ-nél

Néhány hónapja meglepő levelet hozott a postás a Vasutasok Szakszervezete számára: Kína Hubei Tartományának Szakszervezete egy néhány országot érintő látogatás keretében Magyarországon találkozni szeretne a Vasutasok Szakszervezetével.

Erre került sor július 2-án, amikor is egy 6 fős kínai delegáció tette tiszteletét az Ürömi utcai székházban.

A kínai kollégák a közelgő Budapest-Belgrád vasútvonal-építéssel indokolták magyarországi látogatásukat és a magyarországi bérrel, munkajogi és szakszervezeti jogokkal kapcsolatban kértek tőlünk tájékoztatást.

Meleg János, a VSZ elnöke rövid bevezetőjében köszöntötte a távolról érkező delegációt és néhány, a magyar vasúti ágazatra jellemző adatot, információt osztott meg a kínai kollégákkal.

Dr. Balczer Balázs, a VSZ jogi szakértője átfogó prezentációval mutatta be a munkajog, munkaviszony megszűnés/megszüntetés/visszafoglalkoztatással kapcsolatos kérdéskört, amire a kínaiak kiváncsiak voltak.

A prezentációt követően kötetlen beszélgetés zajlott, ahol a felek megegyeztek abban, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal felújjítása rengeteg feladatot ró a szakszervezetekre is, így nagy valószínűséggel a közeljövőben egy szorosabb együttműködés kezdődhet szervezeteink között.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.