2020. 03. 15. 12:57

Látványos váltás a MÁV-nál: elindult az első emeletes vonat

A MÁV ünnepélyes keretek között indította a legújabb, emeletes vonatait.

Próbaüzemben elindult az első emeletes KISS motorvonat a Budapest-Cegléd vonalon vasárnap - írja az MTI.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára azt mondta: 2020 korszakhatárt jelent a vasúti közlekedésben, tavasztól fokozatosan állnak forgalomba az emeletes motorvonatok a legforgalmasabb hazai vasútvonalakon, a ceglédin és a vácin.

A MÁV-Start 2017 áprilisában kötött nyolc évre szóló keretmegállapodást a gyártó Stadler céggel negyven, 600 ülőhelyes KISS elővárosi villamos motorvonatra. A negyven motorvonat több mint 200 milliárd forintba került, a vasúttársaság így 24 ezer új ülőhelyet kínálhat az utazóknak.

A vasúttársaság még korábban közölte, hogy A kétszintes motorvonatok korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, tágas utastérrel, wifivel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal, valamint korszerű kamerarendszerrel rendelkeznek. Az emeletes motorvonatokon három hagyományos és egy mozgássérült WC-t alakítottak ki, a multifunkciós terek pedig négy kerekesszék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi szállítására alkalmasak (a kerékpárhelyek száma további 24 darabbal bővíthető).

forrás: napi.hu

borítókép: MTI

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.