2020. 05. 11. 18:48

Május 11 - a Közlekedési Kultúra Napja

2015 óta egyre növekvő népszerűséggel május 11-én tartja közlekedési szektor A Közlekedési Kultúra Napját, melynek keretében különböző rendezvények, aktivitások irányítják rá a figyelmet a közlekedés sokszínűségére, szépségére, technikai vívmányaira a biztonságtudatos, egymásra odafigyelő közlekedés fontosságára a közúti, a vasúti, a vízi és légiközlekedés területen egyaránt.

Az idei évben – a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel – a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE), mint eseménykoordinátor és partnerszervezetei – az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával – olyan szavazási lehetőségeket, pályázatokat írt ki, melyek a személyes jelenlétet nem igényelnek, hanem az interneten keresztül nyújtanak tartalmas szórakozási, kikapcsolódási, nyerési lehetőségeket.

A COVID-19 világjárvány rávilágított az ellátási láncok és az emberek utazási szokásainak gyenge pontjaira , így mind a gazdálkodó szervezeteknek, mind az utasoknak át kell gondolniuk folyamataikat, eddig kialakított szokásaikat. Egy hatékony, biztonságos és szolgáltatás-központú közlekedés megvalósításával, mely műszaki, pénzügyi és környezeti szempontból is fenntarthatóvá válik, új lehetőség nyílhat a vasút számára, hogy 2030-ra a személy és áruszállítás gerincévé válhasson Magyarországon.
A HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület a Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából készített kisfilmmel szeretné felhívni a vasút alapvető társadalmi funkciójára a figyelmet valamint megköszönni a veszélyhelyzet idején tanúsított vasutas kollégák kitartó munkáját.
Film megtekintése

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.