2018. 07. 09. 19:18

Még mindig óriási a létszámhiány a MÁV-nál

Az ATV Start vendége volt Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke.

A Vasutasok Szakszervezetének elnöke arról is beszélt az ATV reggeli műsorában, hogy akkora az emberhiány, hogy a 2017. évi szabadságokat még nem tudták kiadni a dolgozóknak.

A szakszervezetnek és a cégvezetésnek most azonos a célja, mert olyan nagy a munkaerőhiány a vasútnál, hogy a cafeteria csökkentésével már kezelhetetlen lesz a szolgálat-beosztás - ezt mondta az ATV Start című műsorában Meleg János.

„Jelentős hátrányokat szenvedtek el a vasutasok az elmúlt időszakban: ilyen a munka törvénykönyvének módosítása, vagy a kedvezmények elveszítése” – folytatta a Vasutasok Szakszervezetének elnöke. Példaként hozta, hogy bezárásra kerültek a MÁV-üdülők, vagy az óvodák. 

Majd elmesélte, hogy a hétvégén egy szakszervezeti rendezvényen sírva ment oda hozzá egy vasutas, hogy tegyenek valamit a kisemberek érdekében, mert ha még a cafeteriát is elveszik tőlük, akkor nagyon nehéz lesz az életük.

A legnagyobb emberhiány a végrehajtó szolgálat rendszerében van, de minden szegmensben megtalálható a hiány. „2017-es évi szabadságok jelentős részét nem sikerült 2018 első félévében kiadni, akkora az emberhiány” – részletezte a szakszervezeti elnök. 

A video itt tekinthető meg.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.