2021. 12. 31. 15:56

Mert nem vagy egyedül!

Meleg Jánosnak a Vasutasok Szakszervezete elnökének újévi köszöntője.

Tisztelt tagtársak, barátaim, kollégák!

Még soha nem volt ilyen nehéz vidám és bizakodó hangulatú újévi köszöntőt írnom. Annak ellenére, hogy én is tele vagyok szomorúsággal és aggodalommal, s látom magam mögött az elmúlt év minden sötét árnyékát, bízom benne, hogy a jövő év az idei, 2021-esnél jóval kevesebb rosszat, s annál több boldogságot tartogat számunkra.

Szilveszter az új fogadalmak és az új remények éjszakája. Megannyi semmi máshoz nem fogható pillanaté. A karácsonyi és újévi ünnepek mindannyiunknak alkalmat adtak az elmélkedésre és a pihenésre.

Lelkünk csendes magányában elvégeztük a számadást, milyen év volt 2021.

Alig van közöttünk olyan, akit ne érintett volna közelről a járvány. Mindannyian vágyunk vissza vírus nélküli életünkbe.

Bár a találkozások is csak korlátozott körülmények között valósulhattak meg, minden nehezítő körülmény ellenére újra megszerveztük közösségi rendezvényeinket. Sikeresen megünnepeltük szakszervezetünk fennállásának 125. évfordulóját, megtartottuk az éves kongresszusunkat, pozitív eredménnyel zártuk a pénzügyi gazdálkodásunkat. Év közben bővítettük a szolgáltatásainkat, év végén pedig ajándékcsomaggal támogattuk a nagycsaládosokat. Vagyis, a nehéz körülmények és szűkös lehetőségek ellenére is dolgoztunk lelkesen, kitartóan, s a tőlünk megszokott módon: lelkiismeretesen.

Az érdekvédelem legfontosabb eredménye, hogy a MÁV-Volán csoportban három évre szóló bérmegállapodást kötöttünk. Idén, 2021-ben sokaknak nem emelkedett az alapbére, azonban egyéb jogcímen kaphattak különféle pénzjuttatásokat, amelyek az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők számára jelentős pozitívumokat eredményeztek.

Az új, 2022-es évben is együtt fogjuk teljesíteni a feladatainkat, s megyünk tovább azon az úton, amin 2015-ben elindultunk.

Az új év életünknek egy újabb olyan hófehér, még tiszta lapjaként áll előttünk, amelyet – a korábbi évekhez hasonlóan – teleírjuk majd a saját gondolatainkkal, történeteinkkel, vágyainkkal.

Január elsejétől emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum mértéke. A MÁV-Volán-csoportnál valamennyi munkavállaló legalább 10 százalék alapbérfejlesztésben részesül. Folytatjuk a tárgyalásokat a bértorlódás megakadályozása érdekében, a kompenzációs forrás megteremtéséért.

2022 a választások éve lesz, mindenki eldöntheti milyen kormányt, kormányzást akar.

Májusban hazánkban tartja kongresszusát az ETF (Szállítási Dolgozók Európai Szövetsége), amely igen nagy elismerés a magyar közlekedési szakszervezetek számára. A nagy nemzetközi szövetség találkozójának megszervezésében szakszervezetünk is részt vesz.

Köszönöm a tagságunknak azt a bizalmat, hitet és jó együttműködést, amellyel 2021-ben segítette a VSZ vezetésének a munkáját. Várakozással tekintünk a kihívások elé, amelyeket együtt fogunk megoldani!

Mert nem vagy egyedül!

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.