2020. 03. 25. 16:45

Mi történik, ha 2020-ban nem használjuk fel a SZÉP Kártyán lévő lejáró egyenleget?

2018-ban még az a szabály vonatkozott a Széchenyi Pihenő Kártya egyenlegekre, hogy ha a feltöltést követő második év május 31-ig nem használta fel a munkavállaló, akkor ezt az összeget a szolgáltató visszautalta a munkáltatónak. A munkavállaló már nem tudta később felhasználni.

2019-re úgy változott ez a szabály, hogy a feltöltést követő második év május 31-ig fel nem használt egyenleget már nem utalja vissza a szolgáltató a munkáltatónak.
Továbbra is eléri ezt a munkavállaló, de a szolgáltató havi maximum 3 százalékot levonhat ezekből a régi egyenlegekből, de ez az összeg 2020-ra kapott egy határértéket. 
A felszámított havi díj a fel nem használt pénzeszköz legfeljebb 3%-a, de legalább 100 forint lehet. 100 forintnál alacsonyabb összegű fel nem használt pénzösszeg esetén a díj összege megegyezik a fel nem használt összeggel.

Idén májusban mire számítson az, aki nem használta fel a 2018-as feltöltését?

Azoknál a munkavállalóknál, akik már átszerződtek a szolgáltatójukkal az új rendszerre, idén az új módszertan lép életbe a jelenleg érvényes szabályok szerint.
Ha valaki 2020. május 31-ig nem használja fel a teljes 2018-ban feltöltött egyenlegét, akkor a határidő előtt 2 hónappal a szolgáltató értesíti erről.
Ha mégsem költi el ezt május végéig, akkor ezután is rendelkezésére áll majd, de maximum havi 3 százalék költséget vonhat ebből a szolgáltató a fenti határértéket figyelembe véve.

Ritkán előfordulhat az is, hogy egy munkavállaló ezidáig nem szerződött újra a SZÉP Kártya szolgáltatóval, akkor a 2018-ban feltöltött és el nem költött egyenlegét 2020-ban a szolgáltató – a korábbi rend szerint - visszautalja a munkáltatónak.

Forrás: CafeteriaTREND

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.