2020. 03. 28. 20:53

Minisztériumi tájékoztatás a képzésekről és a vizsgakötelezettségről

Március 24-én a HUNGRAIL a szakminisztériumhoz fordult állásfoglalásért, hogy minél előbb kiderüljön: a veszélyhelyzetet kihirdető kormányrendelet, illetve a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről szóló kormány határozat hatályba lépése hogyan befolyásolja a már megkezdett képzéseket, vizsgakötelezettségeket, az egészségügyi alkalmasság tanúsítását.

Dr.Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter nevében és megbízásából Alscher Tamás főosztályvezető március 26-án a következő tájékoztatást adta:
A Kormány a 40/2020. (III. 11.) Korm. Rendelettel az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. 
A hivatkozott rendelet 4. § (a) pontja alapján a hatálybalépéstől a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek. 
A 4. §(a) pontja szerinti okmányok alatt értendők a vasúti közlekedés biztonságával összefüggő feladatkörök ellátásához szükséges képzési vizsga vagy egészségügyi alkalmassági követelmény teljesítését igazoló okiratot is. 
kiadta: Gémesi Levente osztályvezető, Innovációs és Technológiai Minisztérium Vasúti Hatósági Főosztály, Vasútbiztonsági és Ellenőrzési Osztály 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.