2017. 06. 13. 11:38

Pályavasúti nap a FÜSTIBEN

A Magyar Vasúttörténeti Parkban június 10-én, szombaton negyedik alkalommal került megrendezésre a Pályavasúti Nap, amely minden évben a pályavasút egy-egy szakterületét mutatja be a nagyközönségnek. Az idei évben a program „A vasúti biztosítóberendezések fejlődése a kezdetektől napjainkig” címet viselte.

A rendezvény egyenes folytatása az elmúlt két év szakmai programjának, ugyanis a távközlés és az erősáram után ebben az évben a pályavasút egyik legfontosabb szakterülete, a biztosítóberendezési szakág mutatkozott be.

A közlekedés biztonságos lebonyolításának, a gyors, kényelmes, menetrendszerű utazásnak alapfeltétele a jól működő, megfelelően karbantartott biztosítóberendezés. A Pályavasúti Nap kiváló alkalom arra, hogy ezt a vasúti szakterületet is részletesebben megismerjék a Parkba látogatók, más szakterületen dolgozók, és külső érdeklődők. A program átfogó képet nyújt ma biztosítóberendezések hatalmas fejlődéséről, amely az elmúlt évtizedekben ment végbe, a jelenkor legkorszerűbb berendezéseiről. Ezt a célt szolgálják az ismeretterjesztő előadások, helyszíni kiállítások, bemutatók.

A rendezvény keretében immár nyolcadik alkalommal került megrendezésre a rendkívül látványos Aranycsákány krampácsverseny, melynek során igazi, hagyományos krampácsolás bemutatót láthatott a nagyközönség. Az Aranycsákány vetélkedőn a GYSEV csapata nyert. A Borsodi sínhajlítók a 3. helyen végeztek.

A program keretében a résztvevők előadásokat hallgathattak meg a biztosítóberendezések jelentőségéről, fejlődéséről, az európai egységes vonatbefolyásoló rendszerről és a vasúti áramellátó rendszerekről.

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.