2019. 05. 17. 21:38

Régi-új vezetés a Vasutasok Szakszervezeténél

Újabb négy évre bizalmat kapott a Vasutasok Szakszervezete jelenlegi vezetése.

A VSZ tisztújító kongresszusa ma – május 17-én – késő estébe nyúló szavazáson Meleg János elnököt, Horváth Csaba szervezetpolitikai alelnököt és Zlati Róbert érdekvédelmi alelnököt nagy többséggel megerősítette eddigi pozíciójában. A 99 küldöttől Meleg János 90, Horváth Csaba 67 és Zlati Róbert 65 szavazatot kapott.

A szakszervezet XIX. kongresszusán meghívottként jelen volt és felszólalt Fónagy János államtitkár, Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke és több szomszédos ország szakszervezeti vezetője is. Elfogadta a meghívást Sabine Trier, az Európai Szállítási Dolgozók Szövetsége (ETF) főtitkár-helyettese is.

A VSZ újraválasztott vezetése ígéri, a megkezdett úton irányítja tovább a szervezetet, mert Meleg János elnök szerint erre ma a kongresszus egyértelmű felhatalmazást adott. Az elnök hozzátette, ha lehet, akkor az eddigieknél is határozottabban, s ha kell, még harcosabban fognak fellépni a munkavállalók érdekeiért. 

 

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.