2018. 10. 26. 12:02

Szolidaritási nyilatkozat

Az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége (ETF) tagjaként a Vasutasok Szakszervezete támogatja a FILT-CGIL, FIT-CISL ÉS UILTRASPORTI OLASZ VASUTAS SZAKSZERVEZETEK 24 órás sztrájk kezdeményezését, amelyet az alvállalkozói kezdeményezést, amelyet az alvállalkozói szerződésben álló munkavállalók jobb szociális védelméért és a tisztességes munkakörülményekért indítottak.

Az ETF és az ETF vasúti szekció irányítóbizottsága, amely 2018. szeptember 27-én ülésezett, támogatja a több, mint tízezer olasz vasutas (a vonatokat, állomásokat és irodákat takarító, az éjszakai vonatok összeállításában és a fogyatékkal élők támogatásában dolgozó) munkavállaló harcát,akik 2018. október 26-án, pénteken 4 hónapon belül a harmadik alkalommal sztrájkolnak annak érdekében, hogy fenntarthassák foglalkoztatásukat és szerzett jogaikat.

Ezek a kollégák Olaszország számos vállalatánál dolgoznak, amelyek a fent említett szolgáltatásokat a Ferrovie dello Stato (Trenitalia) számára végzik, olyan szolgáltatásokat, amelyeket az FS csoport több tucat pályázat keretében ítélt oda más cégeknek.Az olasz kollégák júliusban és szeptemberben tömegesen vettek részt két nemzeti sztrájkban, hogy közösen tiltakozzanak.

"Az ETF Vasúti Szekció irányítóbizottsága közel áll az érintett munkavállalókhoz, és támogatja az ETF-tagszervezeteket, a Filt Cgil-t, a Fit Cisl-t és az Uiltrasporti-t munkaharcukban - mondja Giorgio Tuti az ETF vasúti szekció elnöke.Osztjuk aggodalmaikat és problémáikat, amelyekkel a kollégák szembesülnek, amelyeket egy ideje európai fórumokon mi is folyamatosan elítélünk, bizonyítva, hogy a vasúti ágazat versenyképességére gyakorolt nyomás igen negatív hatással van a munkavállalók jogaira. Európai szinten tagadják a szociális dömping jelenlétét a vasúti ágazatban, de tudjuk, hogy ez nem így van, és a 2017-2022-es munkaprogramunkban konkrét példákkal illusztráltuk, amelyeket partnereinktől kaptunk, hogy a vállalatok a belső piacon versenyhelyzetet teremtenek a munkaerőköltségek csökkentése és a munkavállalók munkakörülményeinek romlása mellett.Amint ez egyre inkább az ilyen típusú tevékenységek kiszervezésével jár ".

Ez az olasz munkavállalóknak nyújtott szolidaritási nyilatkozat részét képezi azoknak a cselekvéseknek, amelyeket a vasúti szekció a "Fair Transport Kampány" részeként hajt végre, amely az egész Európai Közlekedési Dolgozók Szövetségét (ETF) magába foglalja az egyes ágazatok különféle sajátosságaival, de a közös szlogennel: "Stop szociális dömping - biztonságos és szociális vasúti közlekedést Európában".

"Reméljük, hogy az érintett vállalatok olasz munkavállalói hamarosan megnyerik ezt a csatát, hogy méltóságot adjanak a munkájuknak, hogy megkapják a szükséges szerződéses garanciákat, béreket, szabályokat és biztonságot" - folytatta Giorgio Tuti.

"Végül nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a dömping formáinak megszüntetése és a munkavállalók védelmének javítása jelentős pozitív hatással van a végső szolgáltatás minőségének javítására az ügyfelek, utazóközönség számára."

Vasutasok Szakszervezete

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.