2015. 05. 29. 22:44

SZOLIDARITÁSI NYILATKOZAT- BKV

A Vasutasok Szakszervezete Elnöksége mélységesen felháborítónak tartja a BKV Zrt.-nél a bértárgyalások során kialakult helyzetet.

Nagyon sajnálatos, hogy azok a munkavállalók, akiknek hivatása a köz szolgálata, a munkáltató és a tulajdonos felelőtlen magatartása miatt a legvégső eszközhöz, a sztrájkhoz kénytelenek nyúlni, hiszen a hetek óta tartó tárgyalások érdemi eredményekhez nem vezettek.

Felháborító és elfogadhatatlan hogy a vállalat vezetésének hozzáállása miatt azoknak, akikre naponta több százezer ember bízza az életét, és akik sokszor az elavult technikával, korszerűtlen járműparkkal emberfeletti küzdelmet folytatva tartják fent a főváros tömegközlekedését, nap-mint nap a tisztességes megélhetésért is meg kell küzdeniük.

Szégyenletes, hogy a munkáltató megalázó bérajánlatát is feltételekhez köti. A BKV dolgozói az elmúlt években jelentős áldozatokat hoztak annak érdekében, hogy a vállalat működése és Budapest közösségi közlekedése a nehézségek ellenére is fenntartható legyen.

Felszólítjuk a munkáltatót és a tulajdonost, hogy tegyenek meg mindent a munkavállalók megfelelő erkölcsi és anyagi elismerése érdekében!

Biztosítjuk a BKV dolgozóit arról, hogy a Vasutasok Szakszervezete támogatja a küzdelmüket!

Harcotokhoz erőt és kitartást kívánunk!

Vasutasok Szakszervezete

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.