2016. 03. 23. 19:30

Szolidaritási üzenet a brüsszeli terror-támadásokat követően

Az ETF tagszervezetei nevében ezúton szeretném közvetíteni szolidaritásunkat a belga néppel, a belga ETF-tagszervezetekkel és mindazokkal, akik közvetett vagy közvetlenül érintettek voltak a március 22-én bekövetkezett brüsszeli terrortámadásokban. Az ETF Titkárság ezúton szeretné megköszönni azt a rengeteg üzenetet, amit Önöktől kaptunk szolidaritásuk kifejezéseként. Szeretném továbbá megerősíteni, hogy az összes kolléga biztonságban van és nem esett bántódása az események során.

Az első gondolataink és legmélyebb szimpátiánk ezekben a nehéz percekben azon családok, barátok és emberek felé irányulnak, akik meghaltak vagy megsérültek a brüsszeli bombázások során, amelynek egy célja volt csupán: félelmet keltsen és destabilizálja társadalmainkat.

Az ETF a legerősebben elítéli a terrorista cselekedetek bármely fajtáját, ami ártatlan életek ellen irányul és célja az erőszakos cselekedetek eszkalálódása világszerte. 

Ezúton felhívjuk a világ figyelmét és különösképpen a munkavállaló nők és férfiakat, szakszervezeteiket, hogy ne engedjék, hogy egy marginális kisebbség félelmet, rasszizmust és gyűlöletet szítson társadalmainkban. Sajnálatos módon azonban ezek a barbár tettek kell, hogy erősítsék hitünket a demokráciában és az igazságosságban.

Az ETF és tagszervezetei ezúton ajánlják fel segítségüket mindazon embereknek, akik bármilyen módon érintettek voltak ebben a tragikus eseményben.

Üdvözlettel:

Eduardo Chagas
főtitkár, ETF

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.