2020. 12. 12. 18:29

Törvénytelenségek a Dunaferrnél

A VSZ a kirúgott tisztségviselők azonnali visszavételét követeli.

Több szakszervezet is tiltakozik a Dunaferrnél tapasztalt törvénytelenségek miatt. A Vasutasok Szakszervezete követeli, a cégvezetés olyan gyorsan vegye vissza a törvénytelenül kirúgott négy szakszervezeti tisztségviselőt, ahogyan kirúgta őket: azonnal – írja közleményében a VSZ.

Jogtalannak tartja a VSZ – is –, ahogyan a Dunaferr vezetése nemcsak kitiltotta a gyárból december 11-én az előre bejelentett szövetségi ülésre érkező Dunaferr Vasas Szakszervezet elnökségének tagjait, hanem négy tisztségviselőnek azonnali hatállyal fel is mondott. A vasutasok tiltakoznak a jogsértés ellen, a szakszervezet felszólítja a menedzsmentet, állítsa vissza a jogszerű működést, s azonnal vegye vissza a négy kirúgott tisztségviselőt. Jogállamban egyetlen munkáltató sem sértheti meg a törvényt, még a Dunaferr sem, ahol – mint ismert – az orosz és az ukrán tulajdonosok közötti feszült légkör, hónapok óta tartó súlyos tulajdonosi vita is nehezíti a működést, amely miatt sérülnek a munkavállalók érdekei.

A VSZ kiáll a Dunaferr Vasas Szakszervezet jogszerű követelései mellett, és határozottan tiltakozik a munkavállalók jogait sértő, törvénytelen intézkedések ellen. A magyar szakszervezetek, ha kell, összefognak, s közösen lépnek fel a Dunaferrnél történt hasonló jogsértések ellen. Bárhol tapasztalják is ezt – szögezte le közleményében a VSZ.   

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.