2019. 05. 06. 19:21

Tovább küzdünk a menetkedvezményért

Minisztériumból származó információink szerint zajlik a menetdíj-, és az utazási kedvezményrendszer felülvizsgálatának folyamata.

Ennek a munkának a keretében kerülhet sor az egyes vasúti utazási kedvezményekről szóló 57/2009. (X. 20.) KHEM rendelet felülvizsgálatára is.

A rendelet vonatkozásában a Vasutasok Szakszervezete régóta és elkötelezetten küzd az érintettek számára kedvező módosításért. Ezzel összefüggésben már többször adtunk át javaslatokat az illetékeseknek és többször kaptunk ígéretet is a szükséges egyeztetések szakszervezetünkkel történő lefolytatásával kapcsolatban. Most újra az illetékes államtitkárhoz fordultunk.

Tudomásunk szerint, a munkafolyamat hamarosan abba a szakaszba lép, amikor ténylegesen sor kerülhet az egyeztetésekre, ezért a Vasutasok Szakszervezete várja az államtitkár  megkeresését annak érdekében, hogy a – reményeink szerint javaslatainknak megfelelő – módosítások a rendeletben mielőbb megvalósulhassanak és amelyek, meggyőződésünk szerint a vasút foglalkoztatási nehézségeinek megoldásában is komoly segítséget fognak jelenteni.

 

Kapcsolódó dokumentum:

Államtitkári levél

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.