2018. 02. 01. 17:26

Új érdekegyeztető fórum alakul

Új érdekegyeztető fórum alakul az állami szektorban, február 12-én. A Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának (KVKF) célja, hogy az állami vállalatok munkavállalóit érintő döntésekről közvetlenül is egyeztetni tudjanak a szakszervezetek, a munkaadók, valamint a fenntartó állami oldal képviselői.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége, a Mozdonyvezetők Szakszervezete, a Vasutasok Szakszervezete és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás sikerként értékeli, hogy hosszú előkészítő munka eredményeként 2018. február 12-én megalakul a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fóruma (KVKF). Ennek előkészületeként az érintett szakszervezetek megállapodást kötöttek február 1-jén: együttműködnek egymással, a KVKF munkájában egységes, előre egyeztetett álláspontot képviselnek a Fórum hatékony, érdemi működésének elősegítése érdekében.

A KVKF munkájában a szakszervezeti oldalon kívül a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselői, munkaadói oldalról a Stratégiai Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének tagjai vesznek részt.

Az érdekegyeztető fórum célja, hogy az állami vállalatok munkavállalóit érintő döntésekről közvetlenül is egyeztethessenek a résztvevő szakszervezetek, a munkaadók, valamint a tulajdonos, állami oldal képviselői.

Kapcsolódó dokumentum:

Együttműködési megállapodás

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.