2020. 09. 30. 22:57

Újra és újra a menetkedvezményért

A Vasutasok Szakszervezete újra a közlekedéspolitikáért felelős államtitkárhoz fordult az egyes vasúti utazási kedvezményekről szóló 57/2009. (X. 20.) KHEM rendelet meg nem valósult módosításával kapcsolatban.

A 2016-2018 között, e témában írt leveleinkre általában érkezett valamilyen türelmet kérő, a megoldás irányában ígéreteket megfogalmazó válasz, azonban érdemi lépés, illetve intézkedés a mai napig nem történt.
2019-ben személyes találkozókat kezdeményeztünk, azonban a Fónagy és Cseresnyés államtitkár urakkal folytatott megbeszéléseink szintén konkrét eredmények nélkül zárultak.
Mindez azért is elszomorító, mert – mint a megbeszéléseken is jeleztük – ismereteink szerint az NFM-ben 2017-ben már elkészült egy nagyon jó, az általunk folyamatosan jelzett problémák sorát megoldani képes rendelet-módosítás tervezet, amely azonban úgy tűnik, hogy valamelyik íróasztal fiókjában fejezte be rövid pályafutását.

De természetesen továbbra sem adjuk fel és ismét egyeztetést kezdeményeztünk dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárral a rendelet módosítási tervezet tartalmáról és annak jövőjéről.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.