2020. 09. 10. 09:12

Válaszd az egészséget!

A MÁV Csoportnál bevezetésre került a közvetlen Egészségpénztári munkáltatói tagdíj-kiegészítés Éljen a lehetőséggel, jusson hozzá MOST a havi nettó 3.000 Ft összegű közvetlen egészségpénztári munkáltatói tagdíj-kiegészítéshez!

Örömmel tájékoztatjuk tagjainkat, hogy a MÁV Zrt. és az érdekképviseleti szervezetek megállapodásának eredményeként a MÁV Zrt. és a megállapodásban érintett gazdasági társaságok munkavállalói részére közvetlen egészségpénztári munkáltatói tagdíj- kiegészítés kerül bevezetésre.

A megállapodásban érintett gazdasági társaságok: MÁV Zrt., MÁV-Start Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MÁV FKG Kft., Záhony-Port Zrt., MÁV KFV Kft., MÁV Vagon Kft., MÁV-HÉV Zrt., MÁV Nosztalgia Kft. valamint MÁV Rail Tours Kft.

A munkáltató a megállapodás értelmében 2020. július 1-től havonta nettó 3.000 Ft munkáltatói tagdíj-kiegészítést nyújt azoknak az egészségpénztári tagoknak, akik havonta legalább 2.000 Ft egyéni tagdíj munkabérükből történő megfizetését vállalják.

A 2020. július és augusztus havi egészségpénztári munkáltatói tagdíj-kiegészítésre azok a munkavállalók jogosultak, akik a legalább 2000 Ft összegű munkáltatón keresztül történő egyéni tagdíjfizetésről 2020. szeptember hónaptól kezdődő hatállyal megbízzák munkáltatójukat.

Aki még nem tagja a Vasutas Egészség- és Önsegélyező Pénztárnak – vagy már tagja, de szeretné igénybe venni 2020. július 1-től a havi nettó 3.000 Ft-os munkáltatói tagdíj-kiegészítést – annak javasoljuk, hogy még szeptemberben lépjen be a Pénztárba és szeptember hónap végéig nyilatkozzon a munkáltatója felé a legalább 2.000 Ft/hó egyéni tagdíj megfizetéséről. Ebben az esetben a szeptember havi 2.000 Ft egyéni tagdíj megfizetésével az érintett munkavállaló július 1-ig visszamenőlegesen összesen 9.000 Ft egészségpénztári munkáltatói tagdíj-kiegészítéshez juthat.

Érdemes azt is tudni, hogy az öngondoskodás támogatása érdekében 2020. évben is az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári egyéni befizetések mellett az önkéntes pénztárba átutalt munkáltatói hozzájárulás után is érvényesíthető adókedvezmény.

A munkavállalók az önkéntes egészségpénztári tagdíj munkabérből történő levonásához szükséges nyilatkozat kitöltésével és annak a MÁV Humán Ügyfélszolgálati Irodákba történő megküldésével kérhetik az egészségpénztári munkáltatói tagdíj-kiegészítést.

A koronavírus okozta egészségügyi vészhelyzetben egyre több fertőtlenítő készítményt, kézmosót, maszkot, kesztyűt, vitamint vásárolunk a gyógyszertárban. Tegyük ezt úgy, hogy a kiadások után nyerjünk is vele! Fontos, ha ezeket a kiadásokat az egészségpénztári befizetéseiből fizeti, 20% (max. 150.000 Ft) adójóváírásra lesz jogosult, amit a következő évi adóbevallásnál igényelhet vissza a munkabéréből levont adóbefizetéséből, melyet levonás nélkül vehet igénybe az egészségpénztár számlára történő kiutalását követően.
Miért éri meg egyénileg a pénztárba befizetni?
A Vasutas Egészség- és Önsegélyező Pénztár 25 különböző egészség- és önsegélyező pénztári szolgáltatást nyújt, melyek közül tagjaink szabadon, saját és családjuk igénye szerint választhatják ki a legmegfelelőbbeket.
Nem kell éveket várnia a kifizetésre, az egészségpénztári szolgáltatásokat azonnal igénybe lehet venni, az önsegélyező szolgáltatások esetében is csak 180 nap a várakozási idő.
Befizetéseit már nagyon rövid időn belül fel tudja használni, többek között az alábbi kiadásokra:
• gyógyszerek, kötszerek, gyógyászati eszközök
• látásjavító eszközök: szemüveg, kontaktlencse, napszemüveg
• gyógycipők, gyógypapucsok
• gyógy- matracok, kanapék, ágyak, ágyneműk
• egészségügyi ellátás, fogászati ellátás
• egészségügyi betétek, tampon, felnőtt pelenkák
• csecsemőápolási termékek: pl.: babafürdető, pelenka, cumi, tápszer
gluténmentes élelmiszerek
• lakáscélú jelzáloghitel támogatása
• beiskolázási támogatás iskolásoknak, óvodásoknak (ruha, tanszer)
• munkanélküliségi ellátás támogatása
• gyermekgondozási és gyermeknevelési támogatás
• egyösszegű szülési segély
A fentiekben felsorolt, és a felsorolásból kimaradt szolgáltatások igénybevételének feltételeiről a honlapunkon a www.epenztar.hu oldalon vagy a Pénztár ügyfélszolgálatán (telefon: 1/880-6550, vasútüzemi telefonon a 01/41-36, 01/41-79, e-mail: info@epenztar.hu) tájékozódhat.

Még nem késő egyéni befizetést teljesíteni, vagyis a munkáltatót megbízni, hogy havonta egy előre meghatározott összeget vonjon le munkabéréből és utalja át az egészségpénztárba, (ha a vasutaspénztár akkor ez 2000 Ft/hó, így mentesülni fog az utalással járó költségektől. Szeptemberi utalás esetén július 1-ig visszamenőleg a MÁV nettó 9000 Ft-ot fog utalni, majd októbertől 3000 Ft/hó. Fontos, hogy tudja a havi 5000 Ft után kapja a 20% adóvisszatérítést.


Ne habozzon, lépjen, válassza az egészséget!

Vasutas Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.