2021. 04. 07. 09:14

Változatok SZÉP kártyára

A MÁV-Volán-Csoportban az idei évre vonatkozó bérmegállapodás még nem született meg. A jelenlegi kihívások során is tisztességgel helytálló és a közlekedési közszolgáltatás gerincét kitartó munkával fenntartó vasutasság a bérfejlesztés elmaradásának következtében jelenleg reálbér veszteséget kénytelen elszenvedni.

A jelen helyzetben minden, a családok napi háztartási költéseinek finanszírozását szolgáló eszköz segíthet a terhek csökkentésében.

A Széchenyi Pihenő Kártya működési reformja korábban a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma ülésein napirendre került már. Akkor a felmerült javaslatok között szerepelt a három alszámla megszüntetése és helyette minden a kártyára feltöltött összeg egy számlán kezelésének, és ezzel minden szolgáltatási módnak azonos elérési lehetősége is.

A Vasutasok Szakszervezete azt kéri, hogy ennek a korábbi javaslatnak a bevezetését gondolja át a Pénzügyminisztérium, vagy legalább a járványügyi korlátozások időszaka alatt tegye lehetővé az alszámlák közötti átcsoportosítást, hogy a családok optimálisabban tudják felhasználni a korábban feltöltött és korlátozottan felhasználható összegeket.

Kapcsolódó dokumentum:

75-I-PÜ min - Széchenyi kártya alszámlái közötti átcsoportosítás

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.