2017. 10. 18. 16:26

Vasutas szépkorúak köszöntése

A Vasutasok Szakszervezete Országos Nyugdíjas Szervezete (VSZ ONYSZ), a MÁV Zrt. és a VSZ támogatásával, az Idősek Világnapja alkalmából, október 17-én Budapesten, a Hotel Benczúrban tartotta központi ünnepségét, melyen megjelent és az elnökségben foglalt helyet Dorozsmai Éva, a MÁV Zrt. humánerőforrás vezérigazgató-helyettese, Horváth Csaba, a VSZ alelnöke.

A Himnusz után Göbölös Krisztina, az Operettszínház művésze szavalta el Sík Sándor A legszebb művészet című költeményét.
​Az ünnepséget Simon Dezső, a VSZ ONYSZ elnöke nyitotta meg. A teremben helyet foglaló nyugdíjas tisztségviselők és a meghívott vendégek köszöntése után bevezetőjében hangsúlyozta: októbert hagyományosan az „idősek hónapjaként” tartjuk számon. A mai ünnepségünk a vasutas nyugdíjasok iránti tiszteletről és megbecsülésről szól. Sokan családban, meghitt közösségben élnek, de vannak, akiknek egyedül kell megküzdeniük az időskorral együtt járó kihívásokkal. A róluk való gondoskodás a társadalom, a politika, a családok és a közösségek felelőssége.
​Simon Dezső elismeréssel szólt és köszönetet mondott a Magyar Államvasutak és a MÁV csoport vezetőinek azért, hogy nem feledkeznek meg a vasutas nyugdíjasokról. Utalt azokra a megállapodásokra, amelyek szervezetünk és a nyugdíjasok támogatásáról szólnak. Példaként említette a Vasutas Intézmények Nyugdíjasait Támogató Alapítványnak nyújtott támogatást, mely lehetővé teszi évente közel ezer nehéz körülmények között élő nyugdíjas segélyezését.
​A MÁV Zrt. képviseletében Dorozsmai Éva humánerőforrás vezérigazgató-helyettes köszöntötte az ünnepség résztvevőit, majd a folyamatban lévő és a tervezett fejlesztésekről, - pályakorszerűsítés, új motorvonatok beszerzése, - tartott tájékoztatást, majd bejelentette, hogy a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a MÁV Zrt. támogatására.
​Horváth Csaba alelnök köszöntőjében hangsúlyozta: az idős emberek megbecsülése mindannyiunk személyes ügye. Tiszteletünket fejezzük ki azok iránt, akiknek a munkájára, tudására és bölcsességére alapozva dolgozhatunk. Az alapokat, melyre mi utódok építkezünk ők rakták le. Ha baj van, igyekszünk segíteni. A Vasutasok Szakszervezetében tisztelet övezi a nyugdíjasokat.
​A köszöntők elhangzása után kitüntetések átadására került sor. A vasutas nyugdíjasokért végzett példamutató munkájukért a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója Elnök-vezérigazgatói Dicséretben részesítette Sajgó Józsefet, a dombóvári nyugdíjas alapszervezet bizalmiját, Takács Imrénét, a békéscsabai nyugdíjas alapszervezet gazdasági felelősét, Török Józsefet, a kál-kápolnai nyugdíjas alapszervezet elnökét és Husonyica Gábort, kazincbarcika volt állomásfőnökét. A kitüntetéseket Dorozsmai Éva vezérigazgató-helyettes adta át.
​A Vasutasok Szakszervezete Elnöksége Szakszervezeti Elismerő Oklevél kitüntetésben részesítette Baraksó Sándort, a nyíregyházi nyugdíjas alapszervezet bizalmiját, Orbán Imrét, a somogyszobi nyugdíjas alapszervezet bizalmiját, Révész Ottót, a záhonyi nyugdíjas alapszervezet bizalmiját, Szentes Bíró Ferencet, Szeged területi képviseletvezető helyettest és Tóth Lászlónét, a veszprémi nyugdíjas alapszervezet elnökét. A kitüntetetéseket Horváth Csaba alelnök adta át.
​A kitüntetések átadása, majd a Szózat elhangzása után a Vasutas Zeneiskola Pro Musica kamarazenekar szórakoztatta az ünnepség résztvevőit.

Visi Ferenc

További fényképek a honlapunk galériájában találhatóak.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.