2017. 04. 25. 11:28

Visszavonták az Mt. módosítási javaslatot

A szakszervezetek elutasították, a Parlament Gazdasági Bizottsága visszavonta a munkaidőkeretre vonatkozó törvényjavaslatot!

Április 25-én tárgyalta a Parlament Gazdasági Bizottsága a munka törvénykönyve módosításáról szóló törvényjavaslatot, amely többek között a munkaidőkeret lazítását célozta meg, a munkavállalók terhére.   A Magyar Szakszervezeti Szövetség és a szövetséget alkotó tagszervezetek (köztük a Vasutasok Szakszervezete), a leghatározottabban visszautasították a munkavállalókat tovább sújtó előterjesztést, és a módosító javaslat visszavonását követelték.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség és a szövetséget alkotó tagszervezetek az első pillanattól elutasították a törvényjavaslatot, és azzal kapcsolatban semmiféle kompromisszumra nem voltak hajlandóak. A MASZSZ és a tagszervezetek közös sikere, hogy a törvényjavaslat előterjesztői rövid időn belül belátták a javaslat tarthatatlanságát – foglalta össze a lényeget Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Ez az előkészítetlen, az érintetteket meg sem hallgató törvénymódosítási próbálkozás, arra is rá kell, hogy döbbentse a politika szereplőit, hogy járhatatlan az az út, amely egyoldalú érdekek mentén, a szociális partnerek megkérdezése nélkül képzeli el a jövőt.

Rólunk, nélkülünk ne döntsenek!

Magyar Szakszervezeti Szövetség

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.