2017. 02. 04. 15:29

Egyezség a bérekről a GYSEV-nél is.

A GYSEV-nél a 2017. február 3-i egyeztetésen a szakszervezetek és a munkáltató megállapodtak, és három évre szóló béremelési szándéknyilatkozatot írtak alá. Ennek megfelelően 2017-ben átlagosan 13 százalékkal, 2018-ban 12 százalékkal, 2019-ben pedig legalább 5 százalékkal nőnek a bérek a GYSEV-nél. Feltéve, hogy a tulajdonos jóváhagyja a kialkudott feltételeket.

Amennyiben a 2017 évre tervezett 13%-os bérfejlesztés zöld utat kap a tulajdonostól, a szakszervezetek annak többségét (10-11%-át) alanyi jogú bérfejlesztésként tudják csak elfogadni. Erről a pontos számadatok ismeretében várható döntés. A bérfejlesztés visszamenőleg 2017. január 01-étől lesz érvényes.

A részletek kidolgozása a jövő héten indul.

Tovább folytatódott a GYSEV Törzsgárda és Jubileumi Jutalom rendszerének átalakításáról a vita. Sokan jelezték, hogy szerintük az új rendszer őket hátrányosan érinti. Felkértük a munkáltatót, hogy készítsen egy 15 évre szóló kalkulációt az új rendszer bevezetésének hatásairól. Ennek ismeretében remélhetőleg jobban láthatóak lesznek a problémás csoportok, és megoldást találhatunk. A rendszer célja eddig is és ezután is a dolgozók GYSEV-hez való hűségének elismerése. Nem szeretnénk, ha az átállással ez az elv sérülne, és esetleg előfordulna, hogy a régi rendszerben még, az újban meg már nem jár az elismerés.

Mind az eddigi Törzsgárda, mind a Jubileumi Jutalom rendszerében szerepelt – bizonyos feltételek teljesülése esetén – a nyugdíjba vonuláskori elismerés. Ez teljesen kimaradt az új tervezetből, holott ez fontos eleme volt és remélhetőleg lesz is. Mi legalább is ezen vagyunk.

Megállapodás született a KSZ módosításáról is a változások szintén január 1-től érvényesek.

A KSZ módosítás szövege itt érhető el.

A VSZ GYSEV Hírnök innen letölthető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.