2020. 01. 07. 17:18

Folytatódó kollektív szerződés tárgyalás a Vasútegészségügyi NK Kft-nél

A VNK Kft.-nél hosszúra nyúlt a téli szünet, már ami a KSZ tárgyalásokat illeti, ugyanis az EDOSZ, a december 9-i tárgyalási forduló után már egyetlen időpontot sem tudott szabaddá tenni év végéig annak érdekében, hogy a kollektív szerződés módosítására mielőbb sor kerüljön.

Ennek köszönhetően csak január 6-án ültek asztalhoz újra a tárgyaló felek és továbbra is a VSZ javaslatainak tárgyalásával folytatták a munkát.

Nagyon sok kérdést sikerült tisztázni a munkáltatóval, amelynek következtében a munkáltatói oldal - a szakmai érveléseinket elfogadva – javaslataink döntő többségét befogadta.

Ezen a tárgyalási napon a munkaszerződésről, annak módosításáról, a munkáltatói felmondásról, a hátrányos jogkövetkezményekről, a munkavállalói kártérítésről, a csoportos létszámcsökkentésről volt szó. A témák tárgyalása során a munkáltatói oldal pozitív hozzáállást mutatott.

Az ügyvezető igazgató nagy érdeklődéssel hallgatta a Vasutasok Szakszervezeténél meglévő kártérítési segély alkalmazásáról és az ezzel kapcsolatos jogi eljárásokról szóló példákat.

Az EDOSZ nem fűzött sem hozzászólást, sem véleményt a javaslatainkhoz, ugyanakkor támogatták azokat.

A következő tárgyalásra – a munkáltató bejelentett elfoglaltsága miatt - január 22-én kerül majd sor.

Ezt követően hangot adtunk annak a VSZ számára felháborító és minden alapot nélkülöző EDOSZ magatartásnak, amely folyamatosan megsérti a KSZ tárgyalások kezdetén született, a kommunikációról szóló megállapodást. Ennek következtében, szakszervezetünk visszavonta a munkáltató tehermentesítése céljából tett azon javaslatát, hogy a részletes jegyzőkönyv helyett a továbbiakban emlékeztető készüljön. Sajnáljuk a munkáltató illetékes munkatársát, hiszen napi munkája mellett ez komoly többletterhet jelent számára, azonban a másik szakszervezet hozzáállása, magatartása indokolja a hangfelvétel alapján készülő, részletes jegyzőkönyvek elkészítését. A január 6-i tárgyalás részleteiről a jelenleg készülő dokumentumban olvashattok, amelyet aláírása után azonnal közzéteszünk a honlapon.

 

Kapcsolódó dokumentum:

A 2019. december 9-i KSZ tárgyalás jegyzőkönyve.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.