2018. 02. 20. 08:43

Továbbra is lendületben a MÁV FKG Kft.-nél

A Társaságnál aláírásra került a béren kívüli juttatások keretösszegéről és elemeiről szóló megállapodás, módosult a KSZ ruházati szabályzata, aktualizáltuk a vasúti munkagépkezelő gyakornokok sávos díjazásáról szóló megállapodást.

A differenciált bérfejlesztés tekintetében a munkáltató elfogadta a VSZ javaslatát a munkáltatói egységekre történő leosztásra vonatkozóan.

A differenciálás végrehajtására vonatkozóan javasoltuk a felhasználható bértömeg, bértömeg-arányos leosztását a

  • Gazdasági, Humán, Üzemeltetés és Projekt, Biztonság és Védelem, Beszerzés és Vállalkozás szervezetek önállóan
  • A Műszaki Üzletágon belül
    • építési főmérnökség
    • gépészeti főmérnökség
      • gépészet
      • vasúti munkagép üzemeltetés

egységekre, amelyet a munkáltató elfogadott.

Az építési főmérnökségen kértük, hogy a differenciálásból a pályamunkás munkakörben a hosszabb munkaviszonnyal, nagyobb tapasztalattal, szaktudással rendelkezők részesüljenek kiemelten.

Gépészeti főmérnökség gépészeti területén a több tízéves munkaviszonnyal rendelkező CNC megmunkáló, forgácsoló, járművillamossági szerelő, vasúti jármű asztalos, vasúti járműfényező és vasúti járműszerelő munkakörben kértük a további béremelést a differenciált keretből. A több tízéves munkaviszonnyal rendelkező munkavállalók kiemelkedő szaktudással, tapasztalattal rendelkeznek. Az ezekben a munkakörökben lévő speciális feladatokat iskolában nem tanítják, helyben sajátítják el és rendelkeznek speciális végzettségekkel is.

A vasúti munkagép üzemeltetés területén a munkavállalók 20 évnél hosszabb munkaviszonnyal, nagy tapasztalattal, szaktudással, több típusvizsgával rendelkeznek az egyéb vasúti járművezető, vasúti járművezető és munkagépkezelő, vasúti gépegység vezető munkakörökben. Pályaépítő gépek kezelését, működését nem tanítják iskolában. Egymástól szerzik meg a tudást. Ezekben a munkakörökben kértük a további béremelést a differenciált keretből.

Véleményünk szerint a koordinátorok és a fő építésvezetők bevonása szükséges a differenciált bértömeg felosztására vonatkozó döntési folyamatba minden területen.

A differenciált bérfejlesztés végrehajtása után a munkáltató statisztikai adatokkal fogja bemutatni a megvalósítást.

A Társasági Érdekegyeztető Tanács ülésein napirenden van a Kollektív Szerződés módosításra. A február 2-án, 12-én és 19-én folytatott egyeztetések után március 7-én folytatódnak a tárgyalások.

Kapcsolódó dokumentum:

Aláírt megállapodások.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.