2019. 01. 14. 21:48

2. Heti VSZ Hírnök

Megtörtént a Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. munkavállalóinak 2018. évi bérrendezése. Hosszú, göröngyös út vezetett eddig, amely során a Vasutasok Szakszervezete mindent megtett a jogos bér kifizetése érdekében. A munkáltató és az érdekképviseletek 2017-ben hároméves megállapodást kötöttek a munkavállalók jövedelmi helyzetének megtartása, illetve a magyar egészségügyben történt béremelésekhez való felzárkózás érdekében. A megállapodás 2017. évi mértéke megvalósult, 2018. évre a megállapodás teljesítéséhez az MNV Zrt. hozzájárulását adta volna 2018. június 26-án. Azonban a tulajdonosi joggyakorlás váltást követően az ügyvezetés nem kapott engedélyt a bérmegállapodásban foglaltak teljesítésére. A Vasutasok Szakszervezete Dr. Kásler Miklós intézkedését kérte (a levél ITT elolvasható), hogy a munkáltató a bérfejlesztést a megállapodásnak megfelelően elvégezhesse. A tényleges intézkedés elmaradása után a Vasutasok Szakszervezete készen állt minden törvényes eszközt – kollektív munkaügyi vita kezdeményezése útján - felhasználni a kollektív szerződés erejű bérmegállapodás betartatása, azaz annak végrehajtása érdekében. További részletek honlapunkon.

Változik a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban dolgozók jogállása. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központban dolgozó közalkalmazottak 2019. január 1-től honvédelmi alkalmazottak lesznek. A vonatkozó munkaszerződés módosításokat 2019. január 18-ig kell kiállítani, ezt követően mindenkinek egyéni döntése, hogy január 22-ig aláírja a nyilatkozatot és leadja. A „honvédelmi alkalmazott” egy új kategória, amit tavaly vezettek be, s külön törvény foglalkozik vele. Honvédelmi alkalmazotti jogviszony tekintetében kollektív szerződés nem köthető. Az országos szintű érdekegyeztetési fórum az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács, ágazati fóruma a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum. Nagyon fontos, hogy a honvédelmi alkalmazott véleménynyilvánítási/gyülekezési/ és szabad mozgáshoz való joga korlátozott a törvény szerint. Az illetményrendszer hasonló, mint a közszolgálatokban. A Vasutasok Szakszervezete az eddigiekhez hasonlóan, az új jogviszony keretében is minden segítséget és támogatást megad tagjainak. Kérjük, hogy a jogviszony váltás kapcsán felmerült kérdéseikkel bátran keressék tisztségviselőinket. A további tudnivalók ITT.

Az utóbbi időszakban több partner is csatlakozott szolgáltatási rendszerünkhöz.

Az 5àSec minőségi gyorstisztító az országban 10 helyszínen (Auchan Áruház: Fót, Kecskemét, Szigetszentmiklós, Budaőrs, Soroksár, Dunakeszi, Székesfehérvár, Budakalász, Budapest Óbuda, Budapest Savoya park) vállal: tisztítást, vasalást és egyéb textilkezelési szolgáltatásokat. A megállapodás értelmében a szolgáltatások árából a Vasutasok Szakszervezetének tagjai, illetve családtagjaik részére 10% engedményt nyújt a 5áSec.

A Raiffeisen Bank kiemelten fontosnak tartja, hogy ügyfelei részére mind vállalati, mind lakossági oldalon kedvezményes banki szolgáltatásokat nyújtson. A bank a Vasutasok Szakszervezete tagjainak a Kiemelt Plusz Dolgozói Csomagon keresztül kedvező lakossági és Premium számlavezetést és egyéb banki szolgáltatásokat nyújt, amellyel egyedi kedvezményekben részesülhetnek tagjaink. A szolgáltatás részletei honlapunkon.

A 2. Heti VSZ Hírnök nyomtatható változata itt elérhető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.