2018. 11. 12. 21:40

45. Heti VSZ Hírnök

A Vasutasok Szakszervezetének régi kezdeményezése ért célba az FKG Kft-nél, amelynek köszönhetően 107 munkavállaló vihet haza többet.

Szakszervezetünk azt kezdeményezte a MÁV FKG Kft.-nél, hogy a MÁV Zrt-nél történt megállapodáshoz hasonlóan történjen meg a pályamunkás munkakörben lévők helyzetének a rendezése. A kezdeményezésünk mára megállapodássá érett.

A november 6-án kötött megállapodás szerint a pályamunkás munkakörben, aki:

  • fémipari szakmunkás végzettséggel rendelkezik (munkaviszony hosszától függetlenül), vagy
  • az adott munkakört legalább 3 éve folyamatosan betölti és bármely középfokú végzettséggel rendelkezik,

november 1-jétől átsorolásra kerül a 9-es MMK-ba tartozó pályamunkás II. munkakörbe, az ehhez kapcsolódó magasabb alapbér-megállapítással.

Az intézkedés a jelenlegi létszámból összesen 107 főt érint.

További információ honlapunkon.

 

November 7-én a MÁV-csoport által Kecskeméten megrendezett Esélyegyenlőségi Konferencián létrejött a MÁV-csoport vállalatainak közös Esélyegyenlőségi terve, melyet a MÁV-csoport vállalatainak első számú vezetői és az ezen társaságoknál képviselettel rendelkező szakszervezetek vezetői írtak alá.

Az 2019-2021 évekre szóló Esélyegyenlőségi terv kiemelt célja, hogy mind a Munkáltató, mind a munkavállalók és érdekképviseleteik figyelmét ráirányítsa a munkahelyi esélyegyenlőség fontosságára, és az egyenlő bánásmód elveinek tiszteletben tartására.

Ezek a célok azonban csak szoros együttműködésben valósíthatóak meg – ahogy a konferencián elmondott köszöntőjében Dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. Elnök-vezérigazgatója is kifejtette. A konferenciáról bővebben itt olvashatnak.

 

A Vasutasok Szakszervezete Szombathely Területi Képviselete fórumot tartott a villamos felsővezetékes diszpécsereknél. A fórumon részt vett valamennyi munkavállaló, valamint az osztályvezető és főosztályvezető is. A dolgozók által felvetett problémákat –  többek között a szabadság kiadása, túlóra lehetősége, a többletmunkáért járó többletjuttatás –  szakszervezetünk segítségével sikerült megnyugtatóan rendezni, hiszen a fórumot azonnali intézkedések követték.

Kérjük tagjainkat, hogy bátran forduljanak a Vasutasok Szakszervezetéhez problémájukkal, a területen lévő vezetők minden szakmában partnerek a gondok tárgyalásos megoldásában.

 

A 45. Heti VSZ Hírnök nyomtatható verziója itt letölthető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.