2017. 09. 17. 16:46

37. Heti VSZ Hírnök

A MÁV SZK ismételt átalakítását kívánta szeptember 13-án a tásaság menedzsmentje megtárgyalni a szakszervezetekkel. Azonban úgy tűnik, hogy a munkavállalók jövőjét érintő változások csak a Vasutasok Szakszervezetét érdeklik, mert más szakszervezet nem jelen meg.

Az átalakítás keretében kialakításra kerül a Beszerzési üzletág és az Anyagellátási üzletág.

A Beszerzési üzletág irányítása alatt lesz a szolgáltatás, eszköz és IT, valamint az általános anyagbeszerzés. A szakmai irányítási feladatokat projekt jelleggel a területi régiók végzik Kelet-, Közép, Nyugat-magyarországi három régióban.

Az Anyagellátási üzletágban történik a raktározási és készletgazdálkodási feladatok ellátása. A raktározási feladatok megvalósítására a jelenlegi három Raktárgazdálkodási régió átszervezésével két régióban látják el Nyugat-Magyarország és Budapest, valamint Kelet-Magyarország és Kecskemét Szeged területi elosztásban. Ez a felosztás az elképzelések szerint hatékonyabban biztosítja az egységes információáramlást és a megrendelői kapcsolati szintek javítását.

További részletek honlapunkon.

 

A héten a Vasutasok Szakszervezete kezdeményezésére ültek tárgyalóasztalhoz a B+N Zrt. és a VSZ vezetői. A VSZ tárgyaló delegáció nehezményezte, hogy  májusban a munkáltató ígéretet tett arra, hogy a munkaszerződésekből törli a munkavállalókat megtévesztő, félrevezető pontokat, de ez a mai napig nem történt meg. Amennyiben az ismételt felszólításra a munkaszerződésekből nem lesznek eltávolítva a kifogásolt pontok, a Vasutasok Szakszervezete az állami szervek eljárását fogja kezdeményezni a munkáltatóval szemben.

Kértük a készenléti munkakör minősítését megszüntetni, illetve olyan vezénylés elkészítését, ami átlátható. A VSZ által bemutatott vezénylés szerint a 16 órás vezénylést 3 alkalommal szakították meg, de csak 11 órát ismernek el munkavégzésként.

További részletek honlapunkon.

 

Mint ahogy arról már korábban hírt adtunk, a MÁV Zrt-nél július 1-től több munkakörben történik bérrendezés (részletek itt). A Vasutasok Szakszervezete kezdeményezésére az eredeti megállapodáson felül a vágányfék lakatos és a kültéri szerkezet mázoló munkakörök esetében is megvalósul a bérfejlesztés. Azonban még mindig vannak olyan munkakörök, amelyeknél szükséges a bérek rendezése, amit továbbra is szorgalmazunk a munkáltatónál.

 

Pénteken ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját a Záhony-PORT Zrt. Az eseményre nagyszabású ünnepséggel emlékeztek, amelyre a MÁV csoport vezetői és további kiemelt partnerek mellett meghívást kapott a Vasutasok Szakszervezetének vezetése is. Meleg János, a VSZ elnöke a foci tornán kiemelkedő teljesítményt nyújtó tagjainknak adott át elismeréseket.

A 37. Heti VSZ Hírnök nyomtatható verziója itt elérhető.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.