2023. 10. 27. 21:04

1.. 10... 100… 1000… 10000…

Cikkünk címe nem valami matematikai feladvány, hanem annak a megdöbbentő folyamatnak a leírása, ahogyan Eperjeske Rendező pályaudvar vágányfék tornyán próbáltuk megszámolni az ott tanyázó poloskákat. Az undorító bogarak az irodákba is tömegével bejutnak. A VSZ azonnali intézkedést követel.

Nem túlzás azt állítani, hogy Eperjeske Rendező pályaudvar vágányfék tornyának teljes felülete poloskatanya lett. Megdöbbentő az a rovartömeg, amely láthatóan otthonosan foglalta el a tornyot.

Azonban a probléma nem áll meg a külső felületeken. Az épületbe belépve poloskák generációinak végső nyughelyére jutunk. A lépcsőn az eltaposott rovarok tetemei szegélyezik a munkavállalók által naponta megtett utat. A levegőt a poloskák erős, jellegzetes szaga teszi nehezen elviselhetővé.

Az épületbe bejutó rovarok azonban nem csak a lépcsőházat veszik birtokba. Ott vannak az irodákban, az öltözőkben, a zuhanyzóban, a teakonyhában.

Talán nem kell magyarázni, hogy ebben a környezetben tagtársaink undorodva végzik mindennapi munkájukat. Bár a körzetben nemrég rovarirtás volt, a megtelepedett poloskákat ez láthatóan egyáltalán nem zavarja.

Tagjaink egészségének megóvása és a megfelelő munkakörülmények biztosítása érdekében azonnali intézkedést kezdeményeztünk a munkáltatónál.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.