2023. 07. 31. 14:19

36 fok az árnyékos oldalon

Mint azt már korábban is jeleztük, továbbra is megoldásra vár az Észak Pft. Főnökség székhelyén a klíma berendezés hibája. Sürgős megoldást kezdeményeztünk.

Legutóbb, 2023. június 28-án a Vasutasok Szakszervezete munkavédelmi ellenőrzést tartott az Észak Pft. Főnökség székhelyén. A harmadik emeleten lévő irodákban 35-36 Celsius fok hőmérséklet volt tapasztalható az épület árnyékosabb oldalán. Az itt dolgozó kollégák elmondása szerint a központi klíma berendezés már hosszabb ideje nem, vagy csak akadozva működik. Ugyanez a helyzet áll fenn az épület másik részében, ezen az emeleten található pályamesteri szakasz irodáiban és a készenléti helyiségben. Véleményünk szerint az irodák magas hőmérséklete nem biztosítja a megfelelő munkakörülményeket, illetve a készenléti helyiségben szinte lehetetlenné teszi a pihenést.

A munkavállalók egészségének védelme és a megfelelő pihenési feltételek biztosításának érdekében a Vasutasok Szakszervezete sürgeti a meglévő központi klímaberendezés mielőbbi javítását. Ennek hiányában legalább 15 darab mobilklíma beszerzését tartjuk szükségesnek.

Az oldal cookie-kat használ, hogy minél több hasznos funkciót biztosítson a látogatóknak.